keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Kirjallisia ambitioita

Olen taas kuumehourepäissäni, jolloin saan aina maailman parhaat ideat ja kehtaan ne vielä ilmoillekin ilmoittaa. No okei, ei tämä aivan uusi idea ole, mutta pyydänpähän neuvoa minua näkevämmiltä.

Olen nimittäin jo jonkin aikaa ajatellut, että teetän Pakkaukselle kirjasen näistä minun horinoistani. Minä kun kuitenkin olen sitä mieltä, että kaikesta mitä sitten täällä olen kirjoittanutkin, näkyy se suuri R-sanalla alkava tunne, vaikkakin aina välistä aika räkäisesti esitettynä.

Koska olen itse aika sokea teksteilleni, eivätkä tilastotkaan anna oikeaa kuvaa, pyytäisin teitä, lukijoitani mainitsemaan joitain tekstejä, jotka ovat olleet poikkeuksellisen mukavia/koskettavia/hauskoja/osuvia. Ja saa tietysti haukkuakin, sellaiset tekstit pistän ihan piruuttani mukaan satavarmasti. Toki minulla on itselläni mielessä montakin juttua, jotka haluan jakaa tyttäreni kanssa (myös niitä hirveitä, tietääpähän sitten mitä odottaa, jos joskus äidiksi aikoo), mutta kaikkea ei itse näe samalla tavalla.

Eikä kaiken tarvitse olla äitiysaiheista. Haluaisin vain, että Pakkaus saisi jonkun muiston itsestään ja minusta ja yhteisestä ajastamme tältäkin ajalta; kun olen niin helvetin huono valokuvaaja, muistojen tallettaja ja paska pullantuoksukainenkin.

Ja kun noita tekstejä on tässäkin blogissa jo jotain kolmesataa tai jotain, niin en nyt ihan kaikkea viitsisi painokoneen kautta käyttää.

Älkää pelästykö, lupaan antaa sen hänelle vasta sitten, kun hän hallitsee vittu-sanan käytön samaan jaloon tapaan kuin äitinsäkin (Öhöm).

Joten miten on? Muotinurkat ainakin menevät jakoon - tsori.

20 kommenttia:

 1. Vinkit joulukoristeluun oli huippu, samoin se teksti missä te leikitte (piirtelitte käteen jne.), penskaparkour, outo dialogi eli puolison yöllisten pulmat (koskettaa mua syvästi juuri nyt, kun pienempi on ripuloinut jo kolme päivää ja kaikki tulee heti vaipoista läpi...koskaan on oma vuoro)....onhan noita! Pistä meille äideille sitten kaikki vaan yksiin kansiin, kiitos! Nimeksi esim. "Mä olen v***u äiti, s*****a, älä kysele..." Jotain mikä saa ne "kiintyneemmät" äidit taas varpailleen. ;) no ei ehkä noin rumasti...mut kyl sä tiiät.

  VastaaPoista
 2. Mieleen tuli heti se juttu kun Pakkaus kakkas pottaan joskus viime vuoden lopulla. Luin sen ääneen miehelle.

  VastaaPoista
 3. Pitääpä käydä vähän muistia verestämässä, mut näistä viimeisimmistä mun ehdottomia lemppareita on ainakin teidän ekat Lauantaitanssit, sitte se, jossa pakkaus ulisee takapenkillä niin, että räkä roikaa ja kohtaus päättyy lopulta nyyhkytykseen "äiti, paskaa". Kolmantena näin äkkiseltään nouseepi vaurioituneeseen lähimuistiini se teksti, jossa hoksasit, että Pakkauksesta on tulossa siivousnarkomaani. Se on kauhea kohtalo. Ei lapselle, mutta äidille. Luulen silti, että tämä vaara on ohitettu omani kohdalla, koska meillä asuu 10-vuotias vampyyreitä rakastava esipubertantti eikä mitään siivoushulluuteen viittaavaa ole vielä ilmennyt. Tohdin epäillä, ettei moista enää tapahdu.

  VastaaPoista
 4. Se kun Pakkaus oli vaaleanpunaisissa siinä päiväkoti(?)kuvassa! Ja se kun murhasit takin sekä parantelit valkosipulilla nuhaa.

  VastaaPoista
 5. http://uskotoivopakkaus.blogspot.fi/2012/01/siivoton-sunnuntai-ja-liuta-hyvia-syita.html

  Tämä nyt ainakin!

  - Mä olen räkättänyt sun teksteille jokaikinen kerta :D Joitain olen lukenut myös ääneen miespololle, lahtelaisena siihen upposi erityisesti
  http://uskotoivopakkaus.blogspot.fi/2013/02/lahti-tositurismin-hiomaton-timantti.html

  VastaaPoista
 6. Kun joskus vauva-aikaan et vielä oikein tuntunut saavan omaa aikaa, ja kun joskus sitten vihdoin sait, lähdit kaupungille ja dokasit jonkun piccolo-viinipullon jossain kaupan hyllyn välissä :D Se on vaan jotenkin sellainen huonomutsimaisen vapaudenkaipuun surkuhupaisa ilmentymä, että jäänyt mun mieleen ehkä ikiajoiksi. Ite saatan duunailla just jotain samanmoista.

  VastaaPoista
 7. Mä en nyt sitte MILLÄÄN löydä niitä tekstejä tietenkään mitä haen takaa, koitin vaikka mitä keinoja! Mut kuitenki;
  - se, missä ootte autossa ja kuikuilette taivaalta jotain, ja sä meinasit ajaa kolarin kun menit niin mukaan siihen kuikuiluun.

  - äidin tupakat on äidin lääkkeitä.

  ja tietysti kaikki mitä yllä on mainittukkin, suurin osa noista on täälläkin luettu paremmalle puoliskolle ääneen. :D

  VastaaPoista
 8. Se teidän pulkkareissu oli hauska, jossa pakkaus huuteli omiaan siellä kyydissä ja sit just se lauantaitanssit oli tosi hyvä ja jäi mieleen! :)

  VastaaPoista
 9. Vaikeaa... olen niin monet kerrat nauraa höröttänyt räkä poskella monelle sun kirjoitukselle, että melkeinpä mahdotonta valita vaan muutamaa hyvää, mutta yritetään...

  - Äidin tupakat on äidin lääkkeitä
  - vinkit joulukoristeluun
  - outo dialogi
  - pottaharjoittelut

  kyllähän näitä hyviä löytyy, ja mahtava idea tuo kirja. Luulenpa, että varmasti Pakkauskin arvostaa sitä myöhemmin, ja mikäs sen parempi idea jakaakaan yhteisiä muistoja kuin kirjan muodossa. :)

  VastaaPoista
 10. Mä nauroin kovasti sille jutulle, jossa rattaiden kanssa stetsaatte satamasta metsän läpi ja sen hillittömän seinämärinteen kautta Mukkulaan. Joskus viime kesältä tai jotain oli se.

  Lisäksi sisustusvinkit kuvineen ovat kovasti jaksaneet naurattaa.

  ai niin ja se kolmen vartin muna -keittiötarina!

  -Annu

  VastaaPoista
 11. Se missä kaikki mahdolliset oli autoja (vai mitä ikinä olikaan, junia...?)
  Se siivousnarkomaanijuttu.
  Söpö kakka.

  VastaaPoista
 12. En koskaan unohda sitä puistonpenkkiepisodia, jossa istuit hetkeksi hengähtämään työpaikan ja tarhan välissä, ja joku ulkomaan ihme alkoi iskeä sinua ihanilla repliikeillä. Naurattaa vieläkin joka kerta kun se tulee mieleen. Ei äitiparalle rauhaa suotu siinäkään tilanteessa.

  Mie oon siun fäni, niin kuin Johannes Virolainen totesi Ville Peltoselle.

  VastaaPoista
 13. Olikos se niin että pakkaus on äidin piika..? :)

  VastaaPoista
 14. En tiedä saako suosikkeja laajentaa Paskan Äidin valikoimaan, mutta ulvoin naurusta lukiessani sitä juttua, missä Pakkaus seisoi "kurki-asennossa" wc-pöntössä... myös se juttu, missä ruuanlaitto meni enemmän kun täydellisesti vituiksi, kun Pakkauksen perässä piti touhottaa samalla kun duunasi courmet ruokaa pesueelle! Aivan loistavia tekstejä!

  Ps. Olitko ajatellut tehdä vähän laajempaa painosta tuosta kirjestasi, voipi olla että ihan ostajiakin löytyisi?!

  VastaaPoista
 15. Kirjestasi = kirjasestasi!

  Itse voisi opetella kirjoittamaan, mutta raskaushormoniset aivot 12 tunnin työpäivän jälkeen eivät yksinkertaisesti kykene parempaan... kiitos ja anteeksi! :)

  VastaaPoista
 16. Halloota ja kiitosta! Olin jo osan noista unhottanutkin! Ja varmaan mie valitsen sieltä Paskan äidinkin puolelta tavaraa, kun sitä nyt tahtoo piisata. Ehkä annan sen 18-vuotislahjaksi etenkin jos Pakkaus hourii siinä vaiheessa perheäitiydestä ja vauvanteosta.:-)
  Vaikka mistäpä sen tietää vaikka siitä tulisi kaikkien aikojen kiintymysvanhempi (just joo).

  VastaaPoista
 17. Hei vaan, täällä yks anonyymi sivustaseuraaja!

  Omia ehdottomia suosikkeja on olleet se miehen yöllinen dialogi homma sekä perheriita-juttu siitä kun pakkaus toi pottansa olohuoneeseen (?) ja sen jälkeen halusi myös viedä sen pois.

  VastaaPoista
 18. Mulle on jäänyt lämpimästi mieleen tarina siitä, miten säikähdit, kun Pakkaus kylpiessään tuntui hukuttavan kaikki kylpyankat ! Mutta kun kyse olikin nukkumisesta, sitä ihan lukijakin huokaisi. (Jostain syystä tuntuu, että samanlaisia pelontäyteisiä hetkiä on oman kersan kohdalla tullut muutamankin kerran vastaan)

  VastaaPoista
 19. Se soiva avaimenperä tms. tais olla vissiin parhaimmillaan Pakkaksen vaipassa tms. ja jopa potassa(ei tainn kuites syyä sitä, et olis läpijuokstuksen kautta sinne solahtanu..?)Ja oliko näin, et jos soli hukassa niin seurauksena kunnon berserkki-kohtaus?

  VastaaPoista
 20. Piipaa-auto!! Vieläkin naurattaa.

  VastaaPoista