sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Jeesus - punainen tai puunainen

Pakkaus löysi tänään kirjahyllystä koriste-enkelin, jonka sain entisiltä työtovereilta läksiäislahjaksi (Mitähän senkin oli tarkoitus symboloida? Toivottavasti ei ainakaan persoonallisuuttani.).

Enkelin ja Pakkauksen kohtaamisesta suttaantui mielenkiintoista kuultavaa. Ja aikaa kuunnellahan minulla on, kun makaan sohvalla kuin arkussa vainaan.

Ensin Pakkaus teki oivan havainnon:
"Tämä on enkeli. Sillä on siivet."

Päättelin, että Puolan reissun yksi kohokohta eli vierailu Swidnican puukirkkoon oli tehnyt vaikutuksen penskaan. Siellä kun enkelten pulleita naamoja pukkasi joka kattokulmasta ja seinästä milloin huilun ja milloin viulun kanssa - tai ihan ilman soittopeliä ja vartaloa (vartalottomuus se aina jaksaa ihmetyttää minua).

En ehtinyt ihmetellä enempää, kun seurasi lauluesitys:
"Kolkealla LENTÄÄ, kolkealla LENTÄÄ, kolkealla LENTÄÄ, enkeli.  Eeeeeenkeli!!! Tähti taivahalla!".

Sitten tapahtui jotain odottamatonta. Tai ehkä se olikin täysin loogista. Mistä helvetistä minä tietäisin? Enkeli lähti nimittäin jahtaamaan Jeesusta.
"Jeesuksemme täällä. On on on on on. JOSSAKIN! Missä Jeesus oooon? Jeesuksemme on on on
 PU-U-U-NAI-NEN."

Päätin ihan mielenkiinnosta esittää tarkentavan kysymyksen.

"Mikä sulla on siinä kädessä?"
"JEESUS!", vastasi Pakkaus kristallinkirkkaalla äänellä.
"Ei tuo kuule taida olla Jeesus. Se on enkeli. Ne on Jeesuksen kavereita."
"Joo!", myöntyi mukelo.

Tämän jälkeen lähdettiin jälleen Jesse-metsälle.

"Enkeli lähtee. Jeesuksemme pelään!" Ja jälleen lauluesitys: "Jeesuksemme pe-lään! Jeesuksemme! On puu-nai-nen! Jeesuksemme on puuuuuu-nai-nen!"

Mitähän minä, mieheni tai tarhantädit ovat tuolle kersalle opettaneet? Johtuuko tämä eilisestä kommunistisen punaisen tähdin käsittelystä? Vai luuleeko tyttäreni Jeesuksen olevan jokin arvoituksellinen puunainen?

Ei vittu mitään hajua. Ehkä ipana on vaan saanut taivaallisen ilmoituksen, josta me emme tiedä mitään.

6 kommenttia:

 1. Onkohan päiväkodissa ollut jotain pääsiäisaktiviteettia, jossa J-mies on mennyt hukkaan haudastaan ja enkuloita lentelee ympäriinsä? :D Mun melkein 3-vuotiaani lauloi tänään koko päivän: "Lensi maahan enkeli, joutui Sanni tuulta..." Näitä taivaallisia ilmoituksia on ilmeisesti jaeltu alamittaisille enemmänkin viime päivinä.

  VastaaPoista
 2. Hahahaha, tämä voi olla täysin varteenotettava vaihtoehto. Ja hyvin todennäköinen. Perhanan Jesse, kun teki semmoisen katoamistempun.

  VastaaPoista
 3. Lapsellasi voi olla aika mielenkiintoinen maailmankuva. Enkelit, jeesukset ja kommarit kaikki sulassa sovussa kera punaisena hohtavan tähtösen.

  Meillä on mietitty kumpi on kovempi Jeesus vai Darth Vader (No D.V. tietty!) lapsukaisen päädyttyä vahingossa lasten pääsiäiskappeliin.

  VastaaPoista
 4. Joo kuule sitä mieki oon aatellu että Pakkaushan voi pian kehittää jonkin yhdistelmäideologian kaikista saamistaan vaikutteista. DV ON kova.

  VastaaPoista
 5. Pikkusisko joskus aikoinaan sekotti joulupukin ja jeesuksen (kiitos joulukirkon) ja väitti kivenkovaan että jeesuksella on punainen takki ja hattu:D

  VastaaPoista
 6. :-D DMeillä kans ystäväperheen tytär oli pitkään sitä mieltä, että Jeesuksen olemukseen kuuluu erottamattomasti parta ja punainen piippalakki!

  VastaaPoista