keskiviikko 28. elokuuta 2013

Järkyttävä urheilu-uutinen

Nyt minun on jaettava teille kaikille kauhea salaisuuteni, jota olen hävennyt, jota olen yrittänyt kieltää ja joka on painanut mieltäni jo pitkään. Nyt kuitenkin, kuin AA-kerhon asukki, olen nöyrtynyt ja tunnustan syntini

Olen erehtynyt himourheilemaan, saatana! Olen pahoillani ja pyydän nöyrästi anteeksi.

Korostan tietenkin sitä, että suhteessa allekirjoittaneen lähtökuntoon ja liikuntaharrastuksiin tätä voi varmaan kutsua himourheiluksi, mutta Lahdessa vaikuttavat useat oikeat urheilujumalat ja muutama harakkakin nauraa räkättäisivät pötsi väkkyrällä, jos menisin niille itseäni urheilijana esittelemään.

En siis edelleenkään (onneksi) ole Usain Bolt, mutta sanotaanko näin, että lihasta on tullut ja muutama kilometrikin on takana. Ai että miksi vai? Eivätkö Fazer, Marabou ja Karirannan kahvila sittenkään riitä?

Totta kai riittävät! Siis jos henkisestä hyvinvoinnista on kyse.

Ikävä vain, että rapistuva ruumiini ei yhtynyt ideologiaani. Jossain vaiheessa - en enää edes muista missä - aloin kärsiä jatkuvasta närästyksestä, joka johti unettomuuteen, vitutukseen ja yllättävää kyllä väsymykseen. Kierteen alettua sitä muutaman kuukauden jälkeen olikin siinä kunnossa, että kun kahdeksan tunnin työpäivän jälkeen könysin kotiin, virtaa ei riittänyt enää Pakkaukselle ukosta puhumattakaan. Suoraan sanottuna sitä virtaa riitti tasan sen verran, että torkuin sohvalla aina ja kaikkialla ja koko ajan, kunnes siirryin röyhtelemään räjähdysmäisiä pommeja ja sappinestettä sänkyyn.

Niinpä olen nyt (ruumiiltani) kohta uusi uljas ihminen.

Löysin nimittäin 25-vuotiaan komean miehenalun, joka osaa sanoa "vituttaa", "haista paska" ja joka - saatana soikoon - nimittää neljän kilon kahvakuulaa korvakoruksi. Mikä parasta, hän osaa myös potkia minunkin jättimäisen sohvapottuperseeni armotta lenkkipolulle ja niihin kahvakuulatreeneihin. Ja sanonpa vaan, että siihen sankartekoon ei mikään empatiakykyinen ämmätraineri (= ai sul on vaikeeta, kyl mä ymmärrän, ota vaan vähän jätskiä mut huomenna sit ainaki kaks kilsaa kävellen) pystyisi ikikuunapäivänä.

Tähän mennessä olen onnistunut juoksemaan kaksitoista kilometriä ja siirtymään kuuden kilon "akkojen kuulasta" kahdentoista kilon hyväksyttävään kuulapainoon. Paino sanalla "hyväksyttävä", (rivien välistä luettuna "hädin tuskin hyväksyttävä"). Se on nimittäin kuusitoistakiloinen, jolla "miehet yleensä aloittelee". Hulluhan se jätkänkäkkyrä tietenkin on, mutta sehän onkin urheilija ja traineri.

Mutta eipä tarvitse röyhtäillä ja piereskellä tauotta, maistella omia sappinesteitään, tuijottaa kelloa neljältä yöllä ja potea huonoa omaatuntoa siitä, ettei tee kotona ja lapsensa kanssa yhtään mitään.
Ja paskat minä vieläkään mitään tietenkään siivoa (siihen en onneksi sorru koskaan oli kunto mikä hyvänsä). Mutta pysynpä hereillä Pakkauksen kanssa ja onnistun jopa sotkemaan kämppäämme hänen kanssa piirun verran karseampaan kuntoon.

Ja ai niin, lupaan ja vannon täten pyhästi, että täältä ei mitään saatanan laihdutusvinkkejä ja hyvänolon huomenia ala lappamaan jatkossakaan. Joten peace. Mutta jos röyhtäyttää, niin koettakaa kahvakuulaa. Se on julma, mutta pätevä kaveri.

ps. Älkää muuttako Lahteen, jos ette halua urheilla. Täällä on jotain tuossa juomavedessä - tai jotain.

10 kommenttia:

 1. Kyllä mä vähä oon pettynyt. Oot lisäks jo toinen mun vakkaristi seuraamista, jotka eksyvät pimeälle puolelle. Mut jos tää sun poikkeavuus ei kauheesti eksy tänne blogiin, niin ehkä se ei sit aiheuta allergista reaktioo.

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän reaktiosi täysin, minä itsekin olen edelleen kuin puulla päähän lyöty. Mutta kuten luvattua, tästä blogista ei tule mitään helvetin kunto- ja ravintovinkkikehtoa. Eikä voisikaan, kun suklaata ja pizzaa kuluu aina vaan. Annetaan asian olla ja unohtua jonnekin. Sille pimeälle puolelle, jookosta.

  VastaaPoista
 3. Hahhah, itse Lahes jo useamman vuoden asuneena, en kyllä suurin surminkaan allekirjoita tuota juomavesijuttua, kun täällä noi julkiset tökkii ja kun ei ihan kapessa asuta, niin meillä ainakin mennään kaikki autoa pidemmät matkat autolla. Urheiluintous kyllä on ominaisuus, jonka tahtoisin omata aamuvirkeyden ja siivousintoilun lisäksi, joten trainerisi kuulostaa sen verran tehokkaalta, että ehkä tämänkin mamman läskit lähtis tutisee. Mitä kautta hommasit sen?

  VastaaPoista
 4. Mistä ihmeestä tuollaisen jätkänkäkkyrän löytäis täällä Oulun seudullakin? Et millään voisi tuoda sitä vähän lainaan mulle, kun seuraavan menet pohjoista kohti? Mä haluun kans!! Mulla on vaan se ämmätraineri, eikä siitä (tai siis minusta sen ohjeilla) ole tosiaankaan yhtään mihinkään...

  VastaaPoista
 5. Täälläkin yks kuulalla päähän lyöty. Ja niillä ärrrkeleen mukeloilla pahoinpidelty huonoäiti. Pakkohan se on kuulalla takoa päätä, ettei se vähäkin järki karkaa. Mä kyllä suvereenisti kidutan itse itseäni sillä guugelilla, minen tarvi siihen mitään jätkänkäkkyröitä enkä ämmätrainereita. Ai mutta vittu, onhan mulla toi jätkänpätkä ja banshee, jotka käyvät ylikouluttautuneista personal rainereista!

  Niin sitä vitun viatonta huonoäitiä taas viedään, melkein luulin omaksi aikaansaannoksekseni ja saavutukseksini tätä unelmieni kroppaa. Kun vain olis tajunnu jo kymmenen fucking vuotta sitten kuinka helppoa fittiys on, ei ois tarvinnu tehdä sitä fakkiintumisen kustannuksella.

  Mä rakastan sua, Mallas-moijaseni.

  VastaaPoista
 6. Hep ja kiitos kommenteista taasen. Mie löysin omani ihan laittamalla googleen personal trainer ja paikkakunta. Eri asia sitten miten tulin valituksi, kun ko. tyypillä on vissiin kädet täynnä korjattavaa ihmiskuntoa, mutta ehkä mie kuulostin tarpeeksi epätoivoiselta/vittuuntuneelta.:-) Voinhan Nannukka yrittää kidnapata tyypin johonkin pohjoisen junaan, mutta kun sen lihasmassa on aika paljon suurempi kuin mulla niin täytyy käyttää viekkautta ja vääryyttä. Joanna: respektiä vaan, mie en oli itte keksiny kuulaa saati ohjelmia siihen. Ja kyllä minunki fittiyttä ylläpitää tuo salamannopea raivotar - varsinkin kun se tunkee siihen kuulan alle, kun on kuntoilu kesken. :-) Ja voi miten kauniisti ilostutit perjantaitani rakkaus-viestillä, mieki rakastan sinua.:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehanaa. ^^ Ensitreffien paikka? x)

   ..oikeesti, ikinäeka blogi, jonka jokainen postaus on tasan mun "elämästä" (se mitään elämää oo (no ehkä jonku aivottoman ulkopuolisen sokein silmin katsottuna)). Ahmin sun "elämää" ja nauran raivokkaalla räkäisyydellä, vahingonilo ois paras ilo ellei itkisi samaan aikaan sielunsisaren tuskaa! I feel you!

   Poista
  2. Niin no vahingonilohan se on paras ilo. Jossie tuut Lahteen (vai asuiksie täälä), niin mennään kaffelle nauraan toisillemme...saahampa rätkättää kunnolla.

   Poista
 7. Hitsipilli. Ehämmie siellä pesi. Ilmoile ku eksyt mustan aukon eli Espoon nurkille (meikän Lahtivisiitit on ainakin toistaiseksi pöhöttynyt nolla)!

  VastaaPoista
 8. Niin. Siis eihän tänne tulla kandekaan, koska muuten vaan jumpattaisiin. Mutta palataan asiaan.:-)

  VastaaPoista