lauantai 14. kesäkuuta 2014

Muotinurkkaus: metsäkeijun juhlien edustusasu

Olen ollut tiukassa haastattelussa nyt saunan jälkeen. Pakkaus on höperehtinyt kasaan metsäkeijun bileet. Metsäkeiju vain katosi kuin pieru Saharaan ja tilalle tuli tiukka uutistäti, joka minua nenänvarttaan pitkin mulkoillen esitti kummallisia kysymyksiä, joista suurin osa ei koskenut juhlia lainkaan.

Juhlalookiini uutistäti kyllä kiinnitti paljonkin huomiota. Hän kyseli "viittani" tarkoitusta ja väitti kaulakoruni olevan helminauha, vaikka se ei kyllä perkele vie ole totta. Pari kertaa journalisti tivasi merenneitojen perään, mutta kun selitin, etten ollut nähnyt yhtään eväkästä paikalla, palattiin asuuni ja ruokamieltymyksiini ("Millaisesta ba-naa-nis-ta te pidätte?")

Vasta kun haastattelu loppui, hoksasin, että ei sinällään ole ihme, että reportteri jaksoi jankuttaa ulkoasuasioista. Olinhan jälleen harvinaisen mielikuvituksekkaan tyylikäs:


Minua on vaivannut kesälentsu tai kusitulehdus, joten pukeuduin saunan jälkeen lämpimästi mutta takuuvarman tyylini säilyttäen.  Kuten näette sekä materiaalit että värit keskustelevat villisti keskenään kuin Serranon perhe.

Tällä kertaa teemanani on ekologinen eleganssi. Sukat ovat itsekudotut (not me, herregud) ja vaikka epähuomiossa olenkin kiskonut kinttuihini eriparisukat, kukaan tuskin voi kiistää sitä, miten ylväästi ne tuovat jalkateräni esiin erityisesti silmiinpistävän muodikkaan keltaisen raidan ansiosta.

Paita ja housut ovat entisiä yöasun osia, jotka nyt olen yhdistänyt uudelleen. Molemmat edustavat Nanson retroa jostain 80- ja 90-lukujen taitteesta. Juhla-asuni kruunaa miljoona kertaa pesty halpa huopa, joka tuo olemukseeni kerralla enemmän särmää ja ekologisuutta kuin jos olisin kaapannut kainalooni 100 kahvipakettiekokassia. Ja btw, kai sitä nyt keijubileissä viitta pitää olla.

Että siitä vaan Lady Gaga tai mikä-vaan-miley! Vastaavassa tyylipommissa kun seuraavan kerran koikkelehdit lentsikalle tai keikkalimusiiniin, niin meikätytön rispekti kasvaa potenssiin 100. Jo ne on ne paljaat tissit ja perseet nähty.

2 kommenttia:

  1. Me ollaan tyylisamiksi :D Joskus olen miettinyt, että jos työkaverit näkisivät koti/mökki/mummola-lookkini, niin kaatuisivat pyörtyneinä maahan - kontrasti on jokseenkin iso. Itse näkisin tämän tilanteen ja kontekstin mukaisena pukeutumisena, mikä on erittäin fiksua :D

    VastaaPoista
  2. Kyllä, tilanteen mukaan pukeutuminenhan on ihan etikettiasia.:D

    VastaaPoista