keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Turheilua

Tein klassisista klassisimman typeryyden ja ostin kahvakuulan. Minä! Kahvakuulan! Saa nauraa. Harakat nauravat jo.

Koska se saakelin kuula kuitenkin tuli ostettua, ajattelin sillä sitten vähän treenatakin. Upea kokemus! Sitä lihas lisääntyy kuin paskakärpäset tunkiossa, kun yrittää painia yhtä aikaa sekä kuulan että kakaran kanssa.  

Ensimmäinen vartti meni puuskuttaessa ja perse hiessä, mutta ei sen vuoksi, että kuulailu olisi ollut erityisen tehokasta. Hiki puski hattuun, koska yritin pudistaa pilttiä puntista, johon tämä liimautui sillä sekunnilla, kun yritin aloittaa uuden ja terveen elämäntavan kahvakuula kainalossa.

Kun heitin sitten kuulan kuikkaan ja yritin treenata vatsalihaksia, möllähti muksu viereeni. Typy pötkötti permannossa selällään samassa asennossa kuin äiti ja tuijotti silmät uteliaisuudesta loistaen, kun yritin punnertaa olemattomilla vatsalihaksillani ylös (noin viisi senttiä) ja muutuin siinä sivussa turvaltani turpean punaiseksi. Puoli minuuttia esitystä seurattuaan ipana heittäytyi härskiksi ja alkoi tirskua. Hetken kuluttua hän hekotti jo täyttä häkää - ja kehtasi vielä osoitella kidutettuja mahamakkaroitani.

Tällainen nöyryyttäminen ei kuitenkaan naperolle riittänyt. Ehei. Hän alkoi nimittäin matkia minua. MATKIA! Olisittepa olleet näkemässä. Piltti puski selällään kohti kattoa, päästeli tuskaista ja selvästi keinotekoisita puuskutusta, aggressiivista - ja yhtä keinotekoista - ähinää  ja nauroi vielä päälle. Sanomattakin on tietysti selvää, että pieni pilkkakirves suoriutui kuntoiluliikkeistä huomattavasti elegantimmin kuin esikuvansa. 

Tämän kohottavan kuntoilukokemuksen jälkeen ajattelin, että kaikessa minun ei tarvitse olla hidas. Palasin viivana takaisin sohvalle.

Ja ai niin. Urho Kekkonen on kuulemma sanonut, että "Kaikki syyt, jotka estävät sinua liikkumasta, ovat tekosyitä". Suksi Urkki kuuseen. Ja koeta kuntoilla siellä vihreämmillä niityillä parivuotias pallo jalassa.

8 kommenttia:

 1. Kiitos tämän kokemuksen jakamisesta. Nyt odottelen jännityksellä milloin julkaiset äiti-lapsi liikuntavideon.
  Heräsikö takki henkiin?

  VastaaPoista
 2. Hah haa... Sä olet niin mieltä virkistävä tapaus. Kuulemma Mannerheim jo aikanaan sanoi: Saavutetut linjat on pidettävä. Sanopa se pakkaukselle. ;) Turvassa kaukana keski-Suomessa on nyt yksi luova hullu, joka levittää kahvakuulahuumaa. Katsopa www.tahdonvoimaa.net ja lue varsinkin blogi. Saat hyvät naurut kun joillakin sitä virtaa riittää.

  VastaaPoista
 3. UKK:lle terveisiä hautaan vaan että taksi on keksitty sitä varten että voi hikoilla sen nahkapenkeillä ! Minäkin ostin mielenhäiriössä 8kg rautasen kahvakuulan, olen tervehtynyt nopeasti käytettyäni sitä yhden ainoan kerran viime elokuussa ! Tsemppiä paranemiseen ;)

  VastaaPoista
 4. Jälleen yksi (teko)syy, miksen harrasta liikuntaa - tumppi puuttuu kaikkeen toimintaan. (Tietty vois lähteä ulos, mutta ei mennä nyt liiallisuuksiin sentään.)

  VastaaPoista
 5. He he, mä olen selvästi henkisesti sua edellä kun en ole edes harkinnut minkäänlaisten urheiluvälineiden hankkimista :) Ja kyllä, lapset osaa olla todella v-mäisiä. Parivuotias ei oikeasti edes tahallaan sitä ole, joten mitä sitten kun lapsi on isompi ja oppii pilkkaamisen jalon taidon... Hui!

  VastaaPoista
 6. Kiitos viisaista kommenteistanne! Meikä pitää siis jatkossa mielessä Mannerheimin, unohtaa UKK:n ja kahvakuulan - ja jos jotain videoin, niin levytystoimintaa sohvalla (äiti-lapsi -liikunta saa tällä erää riittää).

  VastaaPoista
 7. Kuulosta samalta kun mun uhreilu. Tietokoneelta pilatesta+1v+1 kissa.
  1. tietokone päälle, ja tvseen kiinni, ja 1v on sammuttelemassa sitä_kokoajan_vaikka kieltää
  2. meen makaamaan lattialle, 1v itkee koska luule että alan nukkumaan
  3. en mahdu liikkuttamaan jalkoja, koska kokoajan on edessä joko kissa tai 1v
  4. käytän tyynyä, koska se on helpompaa. noh, koettassani mennä alas, kissa makaa mun tyynyllä, koska ne rapsuta sitä
  5. aikaa on mennyt 8/40min tässä vaiheessa..

  VastaaPoista