maanantai 3. kesäkuuta 2013

Vain yksi pää pelittää

Olemme lipumassa johonkin kummalliseen kesäterään (koska on niin kuuma, ei muusta syystä tietenkään!), jonka tunnusmerkkinä sekoilemme kuin seinäkellot. Paitsi Pakkaus.

Eilen illalla menin takapihalle tupakalle kello yksitoista yöllä, kun huomasin ilmassa leijuvan yököttävän imelän mätälöyhkän. Havaitsin, että paahteinen aurinko oli paahtanut ämpärin suolaveteen raivolla keräämämme ja sinne säilömämme sadattuhannet etananperkeleet siinä määrin mukavan edesmenneiksi, että haju oli tolkuton.

Siitä suivaantuneena lähdin impulsiiviselle toivioretkelle - ilman kenkiä ja välittämättä vittuakaan siitä, että pensasaidan läpi kulkeva "polku" oli kasvanut kiinni jo sata vuotta sitten. Oksat raapivat paljaita sääriäni, ämpärillinen ällöttäviä etanoita uhkasi kaatua päälleni ja käsivarttani särki, koska yritin tunkea ämpäriä ja itseäni sopivalla etäisyydellä läpi karsean viidakon. Tunsin itseni sankariksi, kun sain kipattua kuolleen paskasetin lähimetsään ja hipsittyä kenenkään huomaamatta takaisin kotiin.

Kun tänään tunnustin tekoni ukolleni, alkoi hän nauraa. Sääreni ovat täynnä edustavia haavoja ja mustelmia (mistä helvetistä jälkimmäisetkin muka tulivat, häh?), mutta eipä sillä onnettomalla urpolla paljon nauramista ollut. Pääsin kohta nauramaan takaisin.

Mieheni tunnusti nimittäin loilottaneensa koko matkan Helsingin palaveriin laulua "Mä olen pikku Tiku, mä olen pikku Taku". Oli kuulemma keskeyttänyt vain siksi aikaa, kun oli nauraa hohottanut itselleen. Ja jatkanut sitten ihan pokkana, korkealta ja kovaa.

Onneksi perheessä on yksi täysjärkinen, joka hoitaa bisneksiä sillä aikaa, kun äiti ja iskä sekoilee lämpöhalvauksissaan.

Pakkauksella on kovin kiireinen elämä. Hän puhuu puhelimeen kuin ruuneperi, kovalla äänellä, jämäkkään sävyyn ja toistaa sopivin välein: "Kyllä! Mulla on palaveri!"

Onneksi. Minusta ja miehestäni ei kohta minkään sortin miitinkeihin ole.

Nimim. + 30 astetta.

8 kommenttia:

 1. Voisit oikeasti kasata näistä kaikista sun postauksista kirjan! :D
  Varmasti menisi kuin kuumille kiville.

  VastaaPoista
 2. Toi tikutakupiisi on vainonnut epäilemättä kaikkia alakoulusta lähtien sitkeästi: aina välillä se on pakko luikauttaa ilmoille, vuosikymmenestä toiseen...

  VastaaPoista
 3. Sussu: Kiitos kaunis ja näin olen ajatellutkin - tosin vain yhtä kappaletta Pakkaukselle muistoksi superäidistään ja näistä hienoista ja vähemmän hienoista hetkistä.
  Oliver Kaima: Olet aivan oikeassa! Itelläni ei ole tuo biisi soinut päässä moneen vuoteen, mutta heti kun äijä rupesi siitä vaahtoamaan, piti alkaa itsekin hoilottamaan sitä. Kele.

  VastaaPoista
 4. Tuota.. Ne kuolleet kotilot houkuttelee paikalle lisää kotiloita. Ne syövät niitä raatoja ja lisääntyvät :O

  VastaaPoista
 5. Voipi olla, enhän mie tee muuta kuin uskon mitä mulle sanotaan. Mutta suolaveteen on moni käskenyt ne paskat heittää, että heittävät henkensä - ja toistaiseksi ne yökötykset ovat vähentyneet (tänään kävin taas nyppimässä satsin ja vielä paljain käsin)...

  VastaaPoista
 6. :D

  Niitä kotiloita on muuten ihan saatanan paljon tänä kesänä. >:( Tulin kerran katsoneeksi tarkemmin tuohon kotipolulle ja oikeesti, muutaman SENTIN välein möllötti siinä iso etana. Eli ne kaikki ruskeat mötikät olivat kuin olivatkin NIITÄ. :/ Yäk.

  VastaaPoista
 7. Olipa epäselvästi selitetty toi mun kommentti. Älä visko niitä takaisin luontoon, ruoaksi, vaan hävitä jotenkin muuten. Hautaamalla tarpeeksi syvälle, tai niinkuin minä: kerään ne pantittomiin pulloihin, joissa korkki. Tai mehukanistereihin tms. ja heitän sekajätteeseen..

  VastaaPoista
 8. Ofelia: no niin vittu on, huomattu on. Koko kukkatarha täynnä niitä paskiaisia ja kasvit täynnä reikiä. JaanaM: aijaa, siis syökö ne hullut suolattuja ruumitakin?! Pitäisköhän alkaa laittaa niitä päivälliseksi runsaassa valkosipulivoissa, olis ekologista ja kaikkee...:-D

  VastaaPoista