perjantai 4. lokakuuta 2013

Mässäilyä Mäkkärissä ja maailmantuskaa

Meillä on nyt kohta kuuden viikon ajan ollut Pakkauksen kanssa tapana käydä herkuttelemassa perjantaina, Mäkkärissä tietenkin.

Nyt poden globaalia huonoa omaatuntoa. Vaikka olen sitä mieltä, ettei pitäisi.

Tämä se onkin.
Perkele, että pitää hävetä kaikenlaista tyhjää paskaa, missä ei ole mitään hävettävää. Kun minusta nyt tuntuu, että Mäkkärihän tuntuu olevan aika edistyksellinen firma alallaan. Huutakaa vain, hihhulit, mutta terveysinformaatio Mäkkärillä ainakin on hallinnassa: näen kalorit ja muut määreet paketeista. Lisäksi ne vielä hallitsevat maunkin.

Olen aivan satavarma, että maailmassa on pilvin pimein yrityksiä, jotka käyttäytyvät ihan yhtä huonosti kuin McDonald's. Enkä itse asiassa ole ollenkaan vakuuttunut siitä, että McDonald's käyttäytyy nyt aivan erityisen huonosti. Kyllä ne naudat kärsivät ja possut huutavat jossain päin maailmaa, vaikka Mäkkäri ajettaisiin alas vaikka heti. Jos ihan ytimeen mennään, niin eikö se ongelma ole se, että ihmiset vain tykkäävät syödä lihaa?

Entä, jos emme kävisi Mäkkärissä? Paranisiko maailma?

Onko olemassa jokin ketjuravintola, joka parantaisi perhe-elävän viikonloppuelämää ilman, että pitäisi alkaa itse keittämään jotain helvetillistä settiä lähiruokaa, joka ensin on itse kaivettu esiin joltain torilta, kaverilta tai muulta erikoiskasvattajalta? Jos on, niin ilmoittautukaa, kiitos! Minulla ei ainakaan järki kestä 50 tunnin työviikon jälkeen alkaa kehittää jännittävää kesäkurpitsa-munakoiso-selleri-pataa kera onnellisen naudanlihan, joka on haalittu jostain iloisen lehmän Nakkilan tilalta.

Mikä sitten olisi vaihtoehto? Kannattaisiko pistää paukut siihen, että kehitetään keinotekoista lihalta ja rasvalta maistuvaa ruokaa? ¨


Eiköhän sittenkin vain aleta elää epäterveellisesti ja kuolla ajoissa. Minusta se vain on ihan oikeasti hyvä vaihtoehto.


11 kommenttia:

 1. Koskaan ennen ei oo lapsesta saakka syöty niin kemikaalitäyteistä ruokaa ja hormonilihaa. Mielenkiintoista toki nähdä, tuleeko lapsi sairastumaan esim. syöpään alta kolmekymppisenä tai alkavatko hänen kuukautisensa kuusivuotiaana, kun hän on altistunut hormonihäiritsijöille. Jos minulla olisi lapsia, en haluaisi ottaa tästä vastuuta, vaan varmuuden vuoksi koittaisin eliminoida mun perheen systeemeistä niin paljon paskaa kuin mahdollista. Tämä siis vain lapsen ja vanhemman itsensä kannalta ajateltuna, poislukien ne kiljuvat siat ja muut "ihmisille toisarvoiset oliot". Oon aina ihmetellyt, miksi juuri pienten lasten vanhemmat on monesti sitä mieltä, että millään ei ole mitään väliä, mutta ehkä ryytyisin itsekin välinpitämättömyyteen valvottuani vauvan kanssa vuoden. Nyt kuitenkin vain hirvittää.

  VastaaPoista
 2. Tiedoksi, että valitettavasti täällä Nakkilassa on myös muita kuin Iloisia lehmiä. Niin ja me ei syödä Mäkkärissä. Kun ei ole. Muuten ehkis syötäis.

  Muuten olen sitä mieltä, että maailma ei heilahda radaltaan, jos kerran viikoss syö ylikansallista paskaruokaa. SItä sanotaan terapiaksi ja siitä ei kuulu olla huolissaan.

  Ugh. Olen puhunut.

  VastaaPoista
 3. Me voitaisiin käydä tuon kaksiveen kanssa ylikansallisissa PizzaMaceissa ja MacHuteissa, mutta lapsen vehnäallergia estää moiset aika tehokkaasti.

  Mun mielestä ajoittaiset käynnit eivät ole pahasta, kunhan eivät jokapäiväiseksi murkinaksi muutu.

  VastaaPoista
 4. Elämästä pitää nauttia! Kerran viikossa voi käydä roskaruokalassa! Tai syödä karkkia. :)

  VastaaPoista
 5. Höpönlöpön. Meidän beibi on leikattu kahdesti Lastenklinikalla Helsingissä ja molemmilla kerroilla me vanhemmat ollaan saatu majoittua Ronald McDonald talossa. Syökää McMättöä, se pitää ne talot hengissä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Katja loistavasta näkökulmasta. Eikös jo pelkästään tuon pitäisi poistaa se huono omatunto ja maailmantuska???

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentaattorit huonon omantunnon pörähdykseni lyttäämisestä!:-)
  Olen välistä joutunut seuraan, jossa jeesustellaan kaikkea ylikansallista ja McD tuntuu olevan se saatanista suurin. NO, olen tosiaan blogimaailmassakin törmännyt näihin Ronald-taloihin, vaikka itse sitä pelleä aika pelottavana hahmona pidänkin. Ja hienoa, että ne toimivat. Ei muuta kuin perjantain 9 nugetin ateriaa kehiin jatkossakin...

  VastaaPoista
 8. Toi on kyllä jännä ilmiö, että mäkin tunen ihmisiä, joille en kahtaa sanoa, että kävin Mäkkärissä. Ja miks kävin? No siks, kun se on ainoa roskaruokala, jossa se ruoka on hyvää ja jossa erityisruokavaliot ja just noi ravintotiedot on kunnolla huomioitu.

  Tuota Ronald McDonald taloa en tullutkaan ajatelleeksi. Käyn edelleen siis hyllä omatunnolla silloin tällöin mäkissä. :) Vaikka kyllä pääsäntöisesti pidän huolta myös siitä et ravintomme on suurelta osin mahdollisimman puhdasta. Mutta fanaattisuuteen en taivu.

  Pois siis huono omatunto. Ihminen tarttee joskus mäkkäriterapiaa. :)

  VastaaPoista
 9. Hei, tässä ilonpilaaja... Hienoa, että Mäkillä on niitä lastentaloja, vaikka ne tietty on olemassa just sen takia, että laitoksen imago ois parempi, aika vähän niiden vuosibudjetista varmaan hyvään tarkoitukseen menee. Mutta enpä ala jeesustelemaan, koska loppujenlopuksi suuret yhtiöt omistaa ne pienet, joista ei ikinä uskois pahaa ja ne isot yhtiöt pyörittää rahaa ja niillä on tietty vaan raha mielessä silloin ja maailma on paha paikka jne.

  Täytyy Mallamoija sanoa, että järkyttävintä tässä koko tekstissä ja viestiketjussa on se, että käytte Mäkissä, ettekä Hesellä. Terveisin ulkomailla asuva, Heseä suuuuresti ikävöivä ihmeinen.

  VastaaPoista
 10. Mäkkärissä on parempaa kuin Hesessä! Mulla on kans monia Mäkkäriä vastustavia ja boikotoiva kavereita - ylikansallinen riistiyhtiö jne.... mut se on halpaa ja nopeeta, kelpaa meille! :)

  Arvaa muuten naurattiko kun just luettuani tän osui silmiin tää uutinen:
  http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkijat+paljastivat+kananugetit+pitk%C3%A4lti+teurasj%C3%A4tteeksi/a1381027644251?ref=hs-top4-1

  :D

  VastaaPoista
 11. Ai kauhea miten hauskoja kommentteja...:-) Mie en käy Hesessä siksi, että ne kaikki tuotteet maistuu samalle johtuen niitten majoneesista ja ranskalaiset oli perseestä (paitsi nyt ne ovat niiden ranskiksien laatua parantaneet). Mitä tuohon "raha mielessä"-filosofiaan tulee, niin niinhän myös Lahden peltiseppä ky:llä on raha mielessä - se on minusta yritystoiminnan ydin. Ja minua nyt ei haittaa paskan vertaa, vaikka koko nuggetti olisi pelkkää roskaa perjantaisin. Hyvältä se silti maistuu. Mutta silti pitää potea huonoa omaatuntoa. Kummallista.

  VastaaPoista