lauantai 19. lokakuuta 2013

Hyvää lapsityövoimaa II

Riemuitsin jo keväällä sairastaessani, miten kätevästi tuommoinen taapero pystyy jo palvelemaan kuumehoureista äitiraiskaa.

Nyt olen paatunut jo täysin tunteettomaksi. Vaikka olen elämäni terässä, juoksutan Pakkausta hommissa, jotka eivät itseä hotsita. Ja tätä toimintaa kehtaan vielä aivan pokkana suosittellakin: aivan helvetin erinomainen keksintö aktiivisen äiti-tytär-suhteen rakentamiseen!

Minun ei tarvitse turvautua edes mihinkään rumiin simputusmenetelmiin. Sen kun vain pyydän kauniisti: "Hei äitin kirja on tuolla pöydällä, tuoks sen tänne mulle?"

Penska terästätyy kuin hirven vainunnut pystykorva. Hän lähtee ammuttuna kohti kirjaa - aivan kuin maailmankaikkeuden tulevaisuus riippuisi siitä, kuinka nopeasti pokkari pelastetaan makaamasta ruokapöydältä. Tai aivan kuin joku muu (ei aavistustakaan kuka, en minä ainakaan) olisi kilpailemassa pokkarinmetsästyksestä.

Kun saan pokkarin, kiitän kauniisti, kehun Pakkauksen nopeutta, näppäryyttä ja ymmärrystä (= olen kannustava äiti), minkä jälkeen syvennyn esmes Nesbön maailmaan, samalla kun Pakkaus palaa rämpyttämään esim. leikkikassakonettaan.

Mutta tehtäviähän maailmassa riittää ja pian on aika uuden sellaisen! Joten samalla tavalla dramaattisesti minulle on eilen ja tänään kiikutettu esim. kaukosäädintä, sormusta ja tyhjää kahvikuppia (olisipa tynkä vähän pitempi niin voisi tuoda sen kupin täytenä).

Koska minulla tietenkin on yhtä paatunut ystävä (jonka kersat ovat jo teinejä), neuvoi hän minua kuinka palveluspiikaa pidetään kätevästi vielä vuosia. Kun luonnollinen palvelualttius häviää, kannattaa kuulemma vedota kunnianhimoon tyyliin: "Et muuten ehdi hakeen keittiöstä omenaa mulle 10 sekunnissa."

Ai miten valoisa tulevaisuus!

8 kommenttia:

 1. Täällä kans käytetään esikoisen palvelualttiutta! Toki en minä kuopus sylissä voi tota persaustani nostaa ja esikoinen on vielä toistaiseksi ylpeä avuistaan! :D

  VastaaPoista
 2. Et tietenkään! Ja onhan nyt hyvä että lapsukaisen itsetuntoa kohotetaan...:-)

  VastaaPoista
 3. Täältähän saa loistavia vinkkejä! Mitenköhän hyvissä ajoin herra 3kookoon koulutus pitäis aloittaa?

  kaaoskannoillani.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Eikös saakin...heti kun konttaamaan lähtee, niin suuria kehuja, jos tuo jonkin hyötyesineen. Tätä en kyllä itse älynnyt aikoinaan, mutta johan ne jotkut roikottavat vastasyntynyttä lavuaarin päälläkin, että oppivat pissaamaan ilman vaippaa! Meillä tämä menestystarina alkoi valitettavasti vasta kun Pakkaus oli kaksi vee ja vähitellen.:-)

  VastaaPoista
 5. Valitettavasti tää ei toimi joka taloudessa. Meidän kolmevuotias on kyllä yhtä avulias, mutta en ikinä kuunaan milloinkaan uskaltaisi keskeyttää häntä silloin, kun hän on leikkimässä itsekseen. Jos teen minkä tahansa vuorovaikutusaloitteen, niin sälli muistaa välittömästi, kuinka kiva se onkaan leikkiä äidin kanssa. Ja tämän jälkeen joko osallistun leikkeihin tai kuuntelen korvia raastavaa huutoa seuraavan tunnin. Tästä ei siis pidä vetää sitä johtopäätöstä, että olen opettanut lapseni siihen, että sillä pitää olla aina aikuisen leikkiseuraa. Ehei, tässä kolmen lapsen taloudessa on aika vähän sellaista aikaa, jolloin äiti ehtisi vain leikkiä. Älykäs lapseni on siis tajunnut, että jos äidillä on aikaa juoksuttaa häntä, sillä on aikaa myös leikkimiseen. Joten minä hiivin itse hakemaan sen kirjani ja toivon, ettei kersa äkkää, että aion paneutua siihen.

  VastaaPoista
 6. Mutta ettekö voi leikkiä, että hei, katotaan saatko kirjan pöydältä ja tuotua äidille..? Outo tyyppi tuo sällisi.:-) Toivon, että saat pidettyä kirjahetkesi rauhallisina...

  VastaaPoista
 7. mä on jo selkeesti kyykyttäny Ipanaa liikaa, kun on alkanu tulee esimerkkitilanteita "hakisitko äitille topsipuikon?" "Äääh etkö voi hakea itse?" Nämä oon kuitannu vaan tyylikkäästi "Kyllä mä VOISIN hakea, mutkun sä oot siinä niin hyvä". Toimii. Ja Ipana saa vielä onnistumisen riemun ja minä sen topsipuikon.

  VastaaPoista
 8. Juuri näin, hienoa! Te ootte siirtyneet tavallaan jo tuohon ystäväni suosittelemaan huijausmenetelmään...!

  VastaaPoista