tiistai 17. tammikuuta 2012

Arkielämän kylpykeidas

Olen aikaisemminkin ilahduttanut lukijoitani uraa uurtavilla sisustusvinkeillä, joten jatkan perinnettä ja täräytän tällä kertaa eetteriin kylpyhuoneidyllimme.

Idean tähän sain kahvilassa selatusta sisustuslehdestä. Siinä esiteltiin kylpyhuoneita hierovine suihkuineen, erikoiskiukaineen ja kymmenen hengen porealtaineen. Käsitin, että kuten kaikkien sisustuslehtien sivuilla esitellyt kylpyhuoneet, on meidänkin pesutilamme aivan omalla tavallaan erityinen ja kekseliäs.


Tässä näette kylpytilamme panoraamakuvana. Huoneen tyyli on viileän minimalistinen valkoisine kaakeleineen ja pelkistettyine pyttyineen, mutta se piilottaa sisäänsä yllättäviä ulottuvuuksia. 

Lavuaari edustaa klassista muotoilua ja alkaa olla jo harvinaisuus ottaen huomioon nykyisen äärimmilleen viedyn yksilöllisyyden kaipuun, jonka vuoksi jokaiseen kotiin pitäisi tilata erityisesti juuri sen kodin emännän ja isännän mieleen oleva design-allas, joka parhaassa tapauksessa on ihan vain heitä varten valmistettu. No, meidän lavuaarimme ei ole sellainen. Meidän lavuaarimme seisoo jämäkästi ja ylpeästi paikallaan ja suorastaan huutaa röyhkeän statementinsa: "Minua on valmistettu miljoonia!!! Ha-ha-ha-ha!!! Kuulitteko?? Miljoonia!!! Kyllä miljoona aina yhden lavuaarinrutjakkeen hakkaa!!"

Pytyn ja lavuaarin väliin olen asetellut sinisen ämpärin, joka toimii kylpykeitaassamme rohkeana väriläiskänä ja on samalla myös käytännöllinen. Juuri tähän ämpäriin kaadan Ajaxit, kun vittumainen viikkosiivous on pakko aloittaa. Mutta voi tässä huljuttaa myös varpaitaan, jos spa-elämystä kaihoaa. Ajaxin jämät räjäyttävät takuulla känsäisimmätkin kintut puhtaiksi. Tai sitten sankoa voi käyttää varastona ja lappaa sinne kaikki sampoot, meikit, topz-puikot ja muotoiluvaahdot, kuten perheemme nuorimmainen usein haluaa tehdä.

Myös vaaka on aseteltu juuri siten, että siitä on eniten hyötyä. Tyttäreni käyttää sitä nimittäin korokkeena yltääkseen hammasmukiinsa ja - harjaansa, jotta voisi jynssätä harjalla kylppärin lattian ja pyöritellä mukin lattiakaivon kulmille. Vaa'an sijainti on täydellinen myös itseäni ajatellen. Jos vahingossa satun astumaan sen päälle, en näe lukemia, koska klassinen lavuaari peittää näkökenttäni.


Kaiken lisäksi kylpyhuoneemme on niin erinomainen, että toisin kuin suuren maailman mukavuuslaitokset, joiden tituleerataan olevan "kuin toinen olohuone", meidän kylppärimme on olohuoneen lisäksi myös "kuin toinen keittiö ja eteisen kaappi".  Pyörillä liikkuvaan säilytystelineeseen kun mahtuu erilaisten purkkien ja purnukoiden lisäksi kätevästi pehmopalikoita ja legoja (=löytyvät yleensä olohuoneesta), reikäkauha (ei näy kuvassa, mutta kuuluu keittiön kalusteisiin (kai)) sekä matkalta ostettu vessapaperiin kiedottu varahammasharja (=eteisen kaappi aika täynnä).

Kuten huomaatte, on meidän kylpyhuoneemme kaiken kaikkiaan selvästi ylivertainen kaiken maailman divaanien ja avotakkojen tarjontaan nähden. Joten olkaapa hyvät, siitä vain kopioimaan. Eikä maksa paljon. 


6 kommenttia:

 1. Ihqua! Eiks me ollakki trendikkäitä!

  VastaaPoista
 2. Vittumainen viikkosiivous!!!! Ahhahhaa, mä en kestä :D :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos esittelystä. Mä olen täysin kyllästynyt blogeissa esiteltyihin 50 neliön kylppäreihin ja 100 neliön keittiöihin, joihin ei edes meidän koko koti mahtuisi. Mahtava nähdä kylppäri, jonka tarkoitus on palvella hädän hetkellä ja pesupaikkana.

  VastaaPoista
 4. Onnellinen koti: joo, en miekään kestä. Sitä siivousta siis:-)
  Anonyymi: joo, sisustuslehdistä puuttuu arkirealismi, joka on minusta hyvä ottaa huomioon. Minä jos kuka ymmärrän unelmahömpän päälle, mutta lehtikuvat antavat monesti hienostakin huoneistosta höpökuvan, koska eihän niillä kumminkaan paikat aina niin tip top ole. Tai sitten minä olen vain ulkoavaruuden kummajainen. PikkuViuhti: Eikös olekin? Ihan tippa herahtaa linssiin, kun ei oo niin kauhean viimeisteltyä.

  VastaaPoista