maanantai 30. tammikuuta 2012

Menkkamaanantai

Voi vittu näitä maanantaipäiviä. Nämä pitäisi kieltää lailla. Tai ainakin aamut karanteeniin ja äkkiä. 

Heräsin tänä aamuna karsean katatonisessa tilassa kuten aina. Poukkoilin siinä sitten vessan ja keittiön välillä varttitunnin, kunnes löysin ympäri huoneistoa lötköttävät lumppuni ja vedin vetimet niskaan. Piti aivan tarkistaa, että paita meni oikein päin - oli meinaan sen verran silmät ristissä. 

No, toisella tai kolmannella vessakeikalla havahduin siihen, että puolukkapäivät olivat pääsemässä vauhtiin oikein kunnolla. Vaihdoin siis rättiä ja otin pari libresseä kätöseeni tarkoituksenani viedä ne kassiin ja sitä myöten työpisteen pelastusrenkaaksi. Matkaan tuli vain semmoinen mutka, että minun oli pakko ottaa käteeni myös vessapaperia, koska olin ennen rätinvaihtoa mennyt kuseksimaan pitkin pyttyä ja housutkin piti nostaa kintuista vyötärölle asti. Niinpä laskin tenat pois käsistäni, pyyhin takamukseni ja vedin housut jalkaan. 

Se oli virhe. Aivan ilmeisesti minun olisi pitänyt olla jättää ahterini luonnontilaan ja konkata housut nilkoissa viemään kuukautissuojat kassiini. Koska sinne vessaanhan ne rätit jäivät roikkumaan, kun aloin kesken kaiken muuta puuhata.

Seurasi epätoivoisten maanantaipäivien äiti. Kaikki lähellä istuvat työkaverini ovat joko miehiä tai mummoikään päässeitä naisia, joilta olisi aivan turha pyytää tamponitukea tai sidesubventiota. Istuin perseeni päällä ja yritin kiristellä ja puristella itseäni asentoon, jossa hanuri holisisi mahdollisimman vähän. Mahdotontahan se oli. Ja aina välistä minun oli joka tapauksessa lähdettävä käymään printterillä, kollegan luona tai - auta armias - vessassa.

Siinä oli sitten kahdeksan tunnin jännitysnäytelmä, kun seurasin, kestääkö rätti vai eikö kestä. Iltapäivästä meno yltyi sellaiseksi, että tuntui kuin olisi ollut painepesuri perseessä. Lisäksi minua inhotti mennä lähelle muita ihmisiä, kun epäilin haisevani jo kilometrin päähän härskin sillin ja vanhan veren sekoitukselle. 

Kun lopulta pääsin kotiin, ryntäsin ällötystä tuntien suoraa päätä vessaan ja hanurin huoltoon. Ei ollut kaunis näky ei. Menivät pikkaritkin uusiksi. Mutta tulipa testattua. Libresse todella kestää aika paljon. Ei mitä tahansa, mutta aika paljon. 

Kiitos maanantai, että olet ohi taas. Ja suksikaatte menkat tekin kuuseen. Kiitos.

13 kommenttia:

 1. WOW! :D Libresse on kyllä hyvä mut mä en ikinä pystyis kirjottaa verenvuodosta, vanhasta haisevasta verestä ja rättijutuista muutenkaan... :D Onhan se vaan piolokiaa mut silti! Hyvä juttu nyt kuitenkin tietää ettei tarvii ihan panikoida jos sattuu värkit jäämään kotiin. :)

  VastaaPoista
 2. Samaistuin niiin tähän tekstiin. Tilalle vain se toinen merkki.

  VastaaPoista
 3. ps. sanavahvari edelliseen oli: gynjeju :D

  (taatusti bloggerissa jonkun työ on vakoilla tekstisisältöjä ja tehdä niiden perusteella noita vahvareita)

  VastaaPoista
 4. Ofelia: joo meikä ja minun pahvipää on suomen virallinen tuotetestikeskus tässä asiassa. Ja monessa muussakin. Ti: Molempia on tullut kokeiltua samanlaisissa olosuhteissa. Ei merkittävää eroa. Ja sain hyvät naurut tuosta sanavahvarista. Ei jumalauta, tule esiin salakyttääjä!

  VastaaPoista
 5. Minä luulin nokkelana tyttönä ja reippaana käyneeni autotallissa laittamassa oman auton lämppäriin. No, niin olin tehnytkin, mutta en sitten tajunnut(tai tajusin tuntia myöhemmin), että miehen autokin pitäisi lämmitellä, se kun oli siihen mun auton taakse parkkeerattu talliin! Että näin!Tuli hieman kiirus töihin. prkl

  VastaaPoista
 6. Vuokkoset on parhaita. Ota nekin testiin. Mä en näihin kahteen muuhun koske enää tikullakaan.

  VastaaPoista
 7. Meillä lähtee liberot ja libresset vaihtoon, kun äidillä ja tyttärellä on molemmilla pientä vaippaihottuman alkua. Oon viimeisen vajaan vuoden vuotanut kuin pistetty sika. Ensin jälkivuoto ja sitten kuukautisetkin alkoivat jo suht nopiaan ja monta kuukautta yritetty etsiä pillerimerkkiä, joka ei saa alapäätä falskaamaan tarpeettoman usein/jatkuvasti/ihan liikaa tai vaihtoehtoisesti aiheuta jotain jännää fiiliksissä. Yhteenvetona voisi siis sanoa, että kuukautiset ovat aivan hanurista.

  VastaaPoista
 8. Pikku Viuhti: On se lohduttavaa, että kaikilla muillakaan ei ole homma aina hanskassa. :-) Anonyymi: minä en ole merkkiuskollinen, ja tungin housuun juuri tänään Vuokkoset. Hyvältä näyttää. Tosin pahin päivä on jo ohitse. Sussu: Tuo on tosi kumma juttu tuo ihottuma. Mulle mainostettiin taannoin Muumi-vaippoja sellaisina, jotka eivät ainakaan ärsyttäisi lapsen ihoa ja kas kummaa, meidän piltti sai ihan karseat ihottumat juuri tästä Muumi-merkistä. Liberoon ja Pampersiin ei reagoi mitenkään. Aivan ärsyttää, kun haluaisi ostaa suomalaista. Ja joo, kuukautiset on todella perseestä.

  VastaaPoista
 9. Voimia!

  Snadi vitutus muuten iski, kun hilloviikot kurvas nurkille 3kk teurastuksesta aka synnytyksestä. pääsee taas tähän iloon...

  Mä oon aikoinani kössinyt sukulaiseni inkotenssisuojia hilloviikko-ongelmissa, ainoo vika että kyseessä EI ollut dementti 86-vuotias mummo, vaan virkeän reipas parikymppinen joka liikkui p-tuolilla (ja hoiti duunit katetroimalla). Ja ihmetteli, miten lomansa aikana yllättäin rätit loppui... Kun minä pässi en lentokentältä rätei löytänyt ja lomapaikka olikin sitten keskellä hunninhelvettiä ruottinmaan maanseudun perukoilla.

  ja pps. Lapsiveden menoon auttaa liberot kokoa 6- kestää ees vähän.

  VastaaPoista
 10. Suosittelen kuukuppia! Eipä tarvii rättejä vaihdella pitkin päivää. Yleensä riittää "vaihto" aamulla ja illalla.

  VastaaPoista
 11. Vaihtakaa hyvät immeiset kuukuppiin! Pahimpinakin lorotuspäivinä riittää ku pari kertaa päivällä tyhjentää.
  Pikkuhousunsuoja pöksyyn varmistukseksi jos kunnolla holovaa..
  Öisinkin saa rauhassa nukkua tursottaa, ei tarvi maata lankkuna yhessä asennossa lorinoiden pelosssa :) Erinomainen myös vuodon alku- ja loppupäivinä, ei turhaan haudu haarukka rättien peitossa!

  VastaaPoista
 12. Vinkeän äiti: ai kauhea, sain hyvät naurut tarinoinnistasi. Kiitos vertaistuesta...:-) Anonyymit: Nyt kun suosittelette niin muistan, että tätä minun piti joskus kokeilla. Ehkä muistan joskus sitten ostaakin sen...

  VastaaPoista
 13. Kuukuppia kehiin vaan, tuo teksti toi taas mieleen siteitten ja tamponeitten kanssa pusaamisen kauheuden (oikein puistattaa). Kuppiin vaihtamisen jälkeen ei ole kertaakaan joutunut pulaan, mun muisti kun ei ole niitä parhaimpia.

  VastaaPoista