sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Muuttohelvettiä ja hämähäkkejä

Olemme muuttamassa ja härdelli on tietenkin helvetillinen. Jo viikon verran molemmat kämpät ovat olleet puolityhjiä/-täysiä, sää sietämätön ja päivät saatanallisen pitkiä. Osasyy tuskaan "saattaa" olla se, että alun perin suunniteltu jättehelppo tapettien repiminen ja seinien maalaus paisui raamatulliseksi vedenpaisumukseksi nimeltä jättiremontti, jossa uusiksi meni keittiön lisäksi keittiön paikka, koko yläkerran lattia, katto sekä lamppujen paikat.

Onneksi huomenna on maanantai ja pääsen leikkitöihin toimistoon. Nyt olen paiskinut hommia kuin gulagilla raatava vankiriepu. Olen pakannut laatikoita, purkanut laatikoita, pessyt laatikoita (yhden laatikon pohjalle ja sen sisältöön oli levinnyt siirappinen Levolac) ja sitten taas pakannut, purkanut ja pessyt. Vanhan kämpän vanhan pakastimen hakkasin jäästä irti tiskiharjalla ja paljain käsin, koska vitun urpo ukkoni luuli, että pakastin sulaa, jos sen vain panee pois päältä, muttei tyhjennä tykkyjäisestä tavarasta.

Samanlaisia kauhutarinoita riittäisi kerrottavaksi kymmeniä.

Sanomattakin on tietenkin selvää, että koko tämän kauhucocktailin kirsikkana kierii Pakkaus, jolla on aivan eri näkemys siitä, mikä on tärkeää ja mikä ei. Yritinpä sitten tyhjentää muuttolaatikoita tai lajitella jätettä, tarjolla on aina lapsenvalvonnan jaloa oheisohjelmaa.

Jatkuvasti vintiö varvastelee vaarallisesti jonkin tasoitinainepurkin päällä, tunkee meisseliä/hammasharjaa/lusikkaa ikkunalukkoihin, tuijottaa samalla ulos lumiseen maisemaan ja huutelee siinä sivussa: "Äiti äiti, jääkarhut tulee!" (= Toivottava tulkinta: näki juuri ennen muuttoa dokumentin lumisessa maisemassa temmeltävistä jääkarhuista. Epätoivottava tulkinta: Jääkarhut ovat rantautuneet Jäämerestä Vesijärveen ja Lahteen.).

Tai sitten: "Äiti äiti, Pakkaus tiskaa!" (= Löytänyt muuttolaatikon pohjalta hylätyn tuttipullon korkin sekä topz-puikon, jota käyttää sitten tiskiharjan tapaan korkinpesuun ja välillä korvankaivuuseen. Tulkinta: Tuhka tiheään tiskaavan mummon vierailusta vasta vähän aikaa.)

Tai sitten: "Äiti äiti, missä on pikkumummot?" (= Hajottanut arvokkaan Maatuskani, kaikki mummelit ovat hevonvitussa tai vielä pahemmassa paikassa. Tulkinta: Äiti on ikävä, mutta mummo ihana ja mummoa on ikävä.)

Ja sitten Pakkauksen päivän piste i:n päälle: "Äiti äiti, hämähäkki!"

Tätä en voinut vastustaa, vaikka muihin huutoihin en ollut ehtinyt muuttorumbassa vastaamaan.
Oli ihan pakko kysyä (eikä tietenkään olisi kannattanut).
"Häh, missä on hämähäkki?"
Pakkaus yhtaikaa ylimielisesti ja voitonriemuisesti: "Äitin hämähäkki!"
Ja kun en kerrasta ymmärtänyt, tökkäsi ipana pienen nakkinsa keskelle naamaani.

Vai että hämähäkki saatana. On sitä näin remontin ja muuton keskellä muutakin tekemistä kuin ajella karvaluomeaan. Huomenna ainakin pistän kukkatissit tanaan ja muutan toimistoon ainakin viikoksi.


8 kommenttia:

 1. Mul on aina hirmu hauskaa kun luen näitä sun juttuja kun kuullostaa NIIN tutulta noi jutut ja tuota siun huonoa puoliskoa myöten, sit ku viel lueskelin et asut samassa kaupungissa niin johan repes. =D Tääl ku on tuo uhma 2 vee ja paska äiti, mummo ihana ja isukki... hmm...
  -Kirsi-

  VastaaPoista
 2. Moi Kirsi, kuulostaa siltä, että olemme sielunsiskoja. Toivottavasti viihdyt vastakin, nämä jorinat eivät noin vain lopu. Kuten varmaan kokemuksesta tiedät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tiedetään. =) ja kommelluksia sekä hetkiä kun tekis mieli repiä hiukset päästä ja laittaa lapsi paluu postiin tulee vielä monia... =) kuin myös niitä lällyti lällyti hetkiä yhtä monia tai jopa useempia... Jatka samaa malliin niin arki on helpompaa kun tietää muittenkin kokevan samaa...
   -Kirsi-

   Poista
 3. Mahtavuutta!
  Mä pääsin vasta ihan ensimmäisiin juttuihin, mutta taitanee mennä tää ilta sun maailmassa.. Näitä hetkiä omalle kohdalle odotellessa.. ;)

  - 1v1kk-termiitin äiti-

  VastaaPoista
 4. Kiitos 1v1kk-termiitin äiti, toivottavasti jaksat viihtyä toistekin. Odotas vaan vuosi, niin johan repeää..:-)

  VastaaPoista
 5. Isäntä tuolla taas olkkarin puolella ihmettelee, että miksi hirnun kuin heikkopäinen yksin koneen edessä. Kiitoksia taas, erityisesti osui ja upposi tuo "vitun urpo ukkoni.."

  VastaaPoista
 6. Tää on vaan niiiiiiiin blogi mun makuun ;D Ei mitään piiperrystä ja designpaskaa vaan elämää isolla Eellä ja pienet perässä. Mulla kotosalla kans täyslaakillinen "ihanuutta" mallia 1v9kk ja 5kk.....jeij...(no on ne rakkaita) :)

  VastaaPoista
 7. Sandy: olepa hyvä ei kiittämistä.:-) Ukot vaan on niiiiin oma lajinsa. Minunkin siippani pitäisi ymmärtää fysiikan/kemian sääntöjä huomattavasti minua paremmin jo koulutuksen vuoksi, mutta eipä iske mieleen sitten käytännön jutuissa.
  Vuokrahullu: Kiitos ja punastus (vaikka paskat mie koskaan punastu), hauskaa että luetuttaa. En kyllä kadehdi sulta tuota kahden pienen settiä, vaikka rakkaita ovatkin...:-)

  VastaaPoista