sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Viileitä sisustusvinkkejä jouluun

On joulunalusaika ja annan nyt virallisen (virallisemman kuin ne turkulaiset) joulurauhan julistuksen, jota pitää jokaisen järki-ihmisen noudattaman:

LOPETTAKAA SE TURHAN ROMUN HAALIMINEN JA SAATANA SASSIIN SITTENKIN!

Kukaan ei iloitse, kun ostat kumminkin väärän väristä, väärän tyylistä, väärän kokoista tai yksinkertaisesti vain jotain tolkuttoman turhaa, jota sitten jokaisen itseään kunnioittavan perheen emännän tai isännän pitää hampaat irvessä kaapeissansa säilyttämän, kunnes hän on unhoittanut, mistä se vitun rompe on peräisin.

Vielä tollompaa on ostaa kämppä täyteen joulukoristeita. Siis KORISTEITA! Tavaraa, jolla ei ole mitään muuta käyttötarkoitusta kuin olla täyttämässä jo muutenkin tavaraähkyssä pullistelevaa tupaa. Kun tänä jouluna näet siis markkinoilla viettelevän vihreitä kransseja tai kaupassa kauniin kimaltelevia joulupalloja, mietipä toisen - ja vaikka kolmannenkin - kerran. Jouluisen ilmeen kotiin voi saada vähällä vaivalla ilman turhaa kulutusjuhlaakin. Tässä pari esimerkkiä:


JOULUKUKKA

Mikä voisi muistuttaa paremmin talven kylmästä kourasta ja pakkasen purevuudesta kuin ulkona pistäytynyt huonekasvi? Meidän komistuksemme koreilee keittiön pöydällä ja kun siihen silmä osuu, ei varmasti unohdu pipo päästä tai villasukka jalasta.

Fuck the hyasintti, long live the viilee vehka!

ps. Tämä ei ole myöskään myrkyllinen, joten Pakkaus saa rauhassa rääpiä tästä, mitä irti saa.
JOULUKORISTE

Miksi ostaa kaupasta halpoja ja räikeästi kimmeltäviä nauhanräippeitä ja kultapalloja, kun voi tyhjentää korurasiansa ovenpieliin ja ikkunoihin?

Tässä näyte meidän joulukoristeestamme vessanovessa. Ja jälleen myös lapsiystävällisyys on huomioitu. Tästä on Pakkauksen helppo heittää helminauha kaulaan, jos tulee tyttömäinen olo.

Xtra-vinkki isojen korvisten ystävälle: saat niistä mainion mobilen ikkunaan.
PIHAKYNTTILÄ/-KORISTE

Käytännöllistä ja kaunista pihaestetiikkaa parhaimmillaan!

Näin sen teet: Ota lyhdystä lähes loppuun palanut kynttilä ja aseta se ovenpieleen.

Toimii joulun juhlistajana ja mikä parasta, tuhkiksena. Peittää naapureilta myös näkyvyyden kokispurkkiin, joka aikaisemmin toimi samassa virassa, mutta on nyt unohtunut paikalleen.


Ja lopuksi:

NAUHA-ASETELMA

Tässä esimerkkiä niille, jotka eivät pääse eroon nauha- ja koristefantasioistaan korurasian tyhjäämisenkään jälkeen.

Ota edellisvuoden joululahjanauhat ja somista omaan tyyliin sopivaksi. Me päädyimme luontevasti tähän värikkääseen vesiputousmalliin. Kääntää kätevästi huomion pois siitä tosiasiasta, että ukko säilyttää kirjahyllyssämme joystickejä ja muuta yhtä epäkirjallista tuotetta.

Myös tämä teos on lapsiystävällinen. Vaikka penska kuinka repii, niin rikki tämä somiste ei mene. Se vain muuttaa muotoaan.

Eikä sitten muuta kuin askartelemaan! Hyvää joulunodotusta!


 

11 kommenttia:

 1. Joulu pelastettu!!!!! XD (vai pelastautukoon ken voi?) ;)

  VastaaPoista
 2. Oletko varma ettei tuo ole myrkyllinen rehu... kun muistelen tuollaisennäköisen kasvin itse poistaneeni juuri siitä syystä.

  VastaaPoista
 3. Maanvaiva ja Vuokrahullu: Odottelen siis vain paluupostissa kuvia omista upeista ja käytännöllisistä sisustusratkaisuistanne..:-)
  Anonyymi: mulla on kyllä yksi kasvifriikkikamu, joka yleensä tietää varoittaa minua näistä. Tosin en nyt ole satavarma tästä kun ei tuo mukelo tuohon rehuun ole paljon kajonnut. Eikä tämä kuvakaan kyllä paljon kerro kasvin ulkonäöstä kun on pystyynkuollut...

  VastaaPoista
 4. Olen niin samaa mieltä tosta turhan tavaran haalimisesta. Ihmiset viettävät tuntitolkulla aikaa kaikenmaailman ostoshelveteissä miettimässä että mitähän nyt sille anopille, appiukolle, serkun siskon kaimalle ostaa joululahjaksi!!! ihan järjetöntä! Itselle paras joululahja olisi päästä valmiiseen jouluruokapöytään, en pääse, mutta kyllä ne saarioisten äiditkin tekee ihan hyvää ruokaa :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: joo kyllä itsellekin on nykyisin tärkeämpää se herkkujen mussutus ja sukulaisten ja kavereitten näkeminen kuin lahjojen avaaminen . Saarioisten äidit tekee sitä paitsi kelpo muonaa! Namnam.

  VastaaPoista
 6. Kiitos sisutusvinkeistä! :-D

  Sinulle on haaste blogissani:

  http://ambranen.blogspot.fi/2012/12/sillisalaatti.html

  Oikein hyvää joulua!

  VastaaPoista
 7. Kiitos taas! (Pissat housussa nauroin.)

  VastaaPoista
 8. Ambranen: kiitos itsellesi, pitääpä ottaa haaste vastaan. Oikein riehakasta tai rauhallista joulua tarpeen mukaan! Tarja: Pistä Tarja tena housuun niin ei haittaa jos vähän lirahtaa. Mutta en kyllä ymmärrä mitä nauramista upeissa vinkeissäni on.:-)

  VastaaPoista
 9. Voi juma! Ei sun blogia voi lukea ilman nauramista...tää on oikeen hyvää viihdettä ennen nukkumaanmenoa :D (nauran vielä unissanikin)

  VastaaPoista
 10. Hei Frubert, teretulemast! Kiva jos jutut johdattavat uniin, jotka huvittavat. Muista noudattaa vinkkejä ettet sorru kulutusjuhlan uhriksi!

  VastaaPoista