keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Hyvää lapsityövoimaa

Nyt on mennyt elämä helvetinmoista alamäkeä painiottelun Mallamoija - Suur-Influenssa johdosta. Suur-Influenssa on voitolla aika rehvakkaasti. Sen niskapersote on helvetin tiukassa jo toista viikkoa ja ainoat minua lohduttavat seikat ovat tässä 39 asteen kuumeessa, että voin ilman selityksiä ottaa klo 15 "parantavan" rommipaukun ja että kukaan ei vaadi minua liikuttamaan persettäni yhtään mihinkään.

Kuumehoureiden plussa-anniksi voitaneen lukea myös, että ne ovat tuoneet mukanaan yhden suuren neronleimauksen. Olen oivaltanut, että alta 3-vuotias on todella otollista palvelusväkiainesta.

Kun kraakun sohvan pohjalta kauko-ohjainta, kiitää nappula paikalle alta aikayksikön ja tarjoilee joko pleikkarin tai tv:n kakea. Minä saan asiakkaana olla jopa valikoiva. Jos en tyydy pleikkarin ohjaimeen ja vaadin telkkarin ohjainta, lähtee ipana salamana toiveideni perään. Sama pätee nenäliinaan, kuumemittariin, kirjaan ja dvd-levyyn.

Sairastamiseni kohokohta oli, että Pakkaus onnistui ihan itse laittamaan Teletappi-dvd:nsä pleikkariin ja siitä melkein päälle. Minulta vaadittiin vain yhden nappulan painallusta.

Mitä tästä siis opimme?

Kannattaa ehkä myös teeskennellä silloin tällöin ihan vitun sairasta ja olla tekemättä mitään. Mitä vähemmän auttaa lasta, sitä enemmän se oppii itse tekemään. Ja se kai se lopullinen tarkoitus tässä kasvatustyössä on, vai?

ps. Täytin tänään vuosia. On muuten paskimmat bileet ikinä.

10 kommenttia:

 1. Mää opetin kans laiskuuttani mukulan laittamaan itte piirretyt pyärimään. Nyt onki sit ongelma, että miten saan estettyä sitä kattomasta koko ajan telkkaria. Se siittä vähällä pääsemisestä ko saa olla koko ajan kiskomasa mukulaa irti DVD-soittimesta.

  VastaaPoista
 2. Ou nou, just noin mulle varmaan käy. Suo siellä vetelä täällä, pitäishän se oppia.

  VastaaPoista
 3. onneksi olkoon! (: ja pikaista paranemista ?

  VastaaPoista
 4. Voi kiiiiiitos! Onnea tässä tarvitaanki, muuten ei tartte enää avautua tänne eetteriinkään,kele. Mutta silti, luottavaisena kohti kypsempää ikää.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sandy sullekin, vielä täällä hengissä porskutetaan. Äiti tietää: Naulan kantaan, näinhän ne mukulat oppii hyviä tapoja, joita itsellä ei ole, vai mitä?

  VastaaPoista