perjantai 28. joulukuuta 2012

Persläpi parkuu - missä pyllypilleri?

Varoitus herkille lukijoille (= so. nyhväkkeille) ja hyvän maun ystäville (= so. nirppanokille).
Tämä teksti todellakin sisältää tietoa persläpeni kunnosta ja yleistä ihmettelyä meidän kaikkien persläpien terveydenhuollollisesta hyljeksimisestä. Jos et siis sairasta bulimiaa ja nauti oksennusrefleksistä, passaahan nynnerö tämä juttu suosiolla.

Ja sitten asiaan. Persettäni polttaa niin perkeleesti ja siellä käy sellainen jytke, että luulisi uudenvuoden jo tulleen ja kaikkien rakettien räjähtelevän pemppurievussani. Olen paitsi istumakyvytön, myös surullinen ja turhautunut. Sama kun tapahtuu jokaisen joulun jälkeen eikä kukaan tunnu välittävän. Jaan yksityisen tuskani kanssanne, koska en voi uskoa, että olen ongelmani kanssa yksin.

Miksi, oi miksi ei kukaan huolehdi meidän kaikkien suomalaisten persrei'istä näin joulun ja uudenvuoden aikaan? Kaiken maailman mässäilyyn tähtäävien jouluvalmistelujen kanssa kyllä tuherretaan viikkoja: ostetaan kaupat tyhjiksi ruoasta, pakataan konvehtirasioita lahjoiksi apinan raivolla ja pohditaan pää kuumina, otetaanko kymmenen vai kahdenkymmenen kilon kinkku ja siihen kylkeen jääkaapin kokoinen kalkkuna.

Joka tuutista tuppaa, että "Kyllä sitä jouluna voi hyvällä omallatunnolla herkutella" ja "Kyllä ne pari kiloa helposti sitten pois lähtee, kun menevät nuo pyhät ohitse". Tähän sössötykseen sortuvat vieläpä ravitsemuksen ja liikunnan ammattilaisetkin.

Excusez-moi, mutta mitäs sitten, kun olet vetänyt Pandan juhlapöydän konvehtirasian kitaan viidessä minuutissa, paiskannut perään kilon verran kinkkua ja lappanut siinä sivussa lukemattomat graavilohileivät, kinkkupiirakat, juustokakut ja pullat pötsiin?

Seuraukset ovat loogiset, mutta vaietut: syntyy katastrofaalinen suurruuhka suolistoon.
Persreiästä puskee tiiliskiven kokoista ja painoista paskapötkälettä, ja heti kun olet yhdet jättitortut saanut väännettyä, pitää jo seuraava paskasakki päästää vihreisiin valoihin.

Anusaukolle tämä mellakka tekee kamalaa jälkeä eikä omistaja tiedä, raapiako vai kiemurrella, koska raapimisen jälkeen sattuu vielä enemmän, mutta kiemurtelukin on karseaa koettavaa.

Nyt kysynkin tässä kesken posliinijumalanpalveluksen, miksei meillä ole persaukkojamme turvaavaa tuhoutumisenestolääkitystä ts. pyllypilleriä? Jos kerran on kaikkien mielestä ihan ookoo vetää kaksi viikkoa apetta niin että napa rutisee, niin kai sitä voisi tähän maailmaan yhden pienen pillerin lisää luoda? Siis vaikka erikoismyyntiin vain joulunalusajaksi niin kuin jouluoluet, joululimput ja joulukinkutkin.

Nyt kun pitää pärjätä pelkällä Ceralanilla perkele.


ps. Ehdotan pyllypillerin kehittämiseksi varojenkeruuta ensi joulun alla. Mahtaa olla menestys, kun saa kerrankin lahjoittaa tarkoitukseen, joka parantaa OMAA elämänlaatua! Toinen vaihtoehto olisi tietysti luopua siitä kahdenkymmenen kilon kinkusta ja antaa siitä osa nälkäisemmille, mutta sehän ei taida olla vaihtoehto, eihän?



20 kommenttia:

  1. http://www.ac3comfort.com/page1.asp
    Kokeile tätä. Ei ole tarkoitettu peräpukamiin, vaan muiden peräsuolen alueen ongelmien lievitykseen. Ei ole pyllypilleri, mutta pyllygeeli kuitenkin ;)

    VastaaPoista
  2. Sää oot niin ihana! Mää uskalsin mainita blogissani vaan että piärettää.

    VastaaPoista
  3. Totta. Totta joka sana! Mutta kun vähän helpottaa, niin aloitan sen syömisen taas!!!!! Helvettiin pitkät lomat- arki saattaisi pelastaa:/

    Mamma

    VastaaPoista
  4. Täällä vaivaa armoton närästys (pierettämisen lisäksi) ja vatsa näyttää siltä kuin siellä olisi jalkapallo. Happosalpaajat ja gaviscon eivät auta yhtään. Silti pitää vaan syödä lisää suklaata (kun niitä nyt on jäljellä ja parin viikon päästä alkaa dieetti eli sit ei enää saa), vaikka TIEDÄN sen vaan pahentavan närästystä. Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa... :/

    VastaaPoista
  5. Itselläni on tekemistä tuon massun kanssa (diagnoosina ärtynyt paksusuoli, oireiden mukaan tämä diagnoosi annettu, koska mitään muuta ei löytynyt ja kaikki keliakia ym laktoosi-kokeet on puhtaat) niin kyllä nämä tiedän tunteen. Mahan toiminta tämän sairauden kanssa on lähinnä joko toimii aivan perkeleesti, tai ei toimi ollenkaan. Niinku oikeesti ollenkaan. Pahimpina aikoina, kuten nyt jouluna voi olla helposti ettei tartte pyhinä käydä paskalla! Ei sillä että en haluis, mutta ku ei vaan pysty. Voi luoja sitä tunnetta ku on suoli täynnä tavaraa mutta ku ei vaan tuu ulos... Joten i feel you sister, i feel you hard.

    Itse olen löytänyt semmosen aineen ku laxoberon (vaimitensekirjoitettiinkaan). Siitä otetaan tippoja illalla, niin aamulla toimii maha. Eihän se nyt ehkä niin hyvin auta ku mainos lupaa, mutta mä oon sitä käyttänyt ja olen todennu että auttaa. Eikä se pistä mahaa toimimaan silleen räjähdysvarpusparvimaisesti (kuten vaikka levolac saatika semmoset koti-peräruiskeet), vaan silleen nätisti..

    Tulipa paskantäytteinen kommentti :D

    VastaaPoista
  6. Ac3comfortia ei kannata kokeilla, jos pakoputken suu on vereslihalla, KIRVELTÄÄ!!

    Mulla on usein vatsa ruikulilla ja sitä kyytiä arse on kipeä pyyhkimisestä ja kitkerän jättötavaran vuoksi.
    Käytän sitä mitä äitinikin sinne tunki mun ollessa vauva, eli perunajauhoa (runsaalla annostuksella) ja jos oikeen pahaks käy niin Bepanthenia yöksi iso klöntti (tuntuu ihan megaällöltä tuollainen rasvatilsa peräpäässä, mutta juuri ennen nukkumaanmenoa kun laittaa niin ei tarvitse kauaa liikuskella liukkaan beban kanssa).

    VastaaPoista
  7. Perseongelmista ei löydy edes tietoa mistään. Mä treenasin tota syömistä hyvissä ajoin ennen joulua, niin eipä mennyt vatsa sekaisin! Kyl se vissiin on se fiksu ruokavalio ja liikunta, mikä paras lääke olis tuohon vatsan säännölliseen ja sopivan pehmoiseen toimintaan.

    Liikunnasta vielä liittyen penskaparkouriin... Keksin tänään ehkä jopa vielä tehokkaamman lajin: vaunudriftaus! Isi vei auton ja mepä lähdettiin reippaina tyttöinä keskustaan matkarattailla. 4km sivuluisua irtolumen ja hiekan keskellä. Jalat on nyt vitun kipiät ja rattaat ei liiku ennen kesää kuin korkeintaan jossain kauppakeskuksen käytävillä, jonne ne on autolla viety ja piste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kuule hyvä vinkki tuo driftaus. Meikä on penskaparkourin kehittelyn lisäksi vetäny sitä saatanan 20 kilon pulkkaa hiekoitetuilla jalkakäytävillä, se on myös hyvin kehittävää. Näistähän sais jo Olympialaiset!

      Poista
  8. Mää oon kyllä nyhväke ja vähän nirppanokkakin, mutta kyllä nauratti tää teksti :D Vaikka aihehan on kyllä hyvin vakava ja epämieluisa :D

    VastaaPoista
  9. Rakkaat kanssasisaret (tai veljet, mistäs minä tiedän..:-O), olen ylettömän kiitollinen kun joku muukin myöntää kärsivänsä tästä perkeleen perstaudista ja antaa vielä vinkkejä! Taidan ekana ehkä kokeilla tuota bepantenia ja laxoberonia, ac3comfort pelottaa sillä kyllä tässä on kirvellystä tarpeeksi kestetty. Närästyksestä en tosin tässä kirjoittanut, mutta kyllä se vaivaa tässäkin päässä varsinkin tänään kun päätin "järkeistää" ruokavaliota ja vetää paketillisen hapankorppuja juustolla suklaarasian sijaan. Röyh.
    Ja ambra, miehän kielsin lukemasta, jos oot nyhväke ja nirppanokka. Mitä sie et tottele, häh?! Mutta hyvä jos sentään nauratti...:-D

    VastaaPoista
  10. Löysin tämän blogin juuri äsken. En ole muuten pitkään aikaan nauranut näin paljon (ja ääneen)

    VastaaPoista
  11. Näin "alan" immeisenä olen pro ja hankin kunnon tyhyjennyksen näin välipäivien päätteeksi XD Ei muuta ku Toilax yhistelmäpaketti kitaan ja rööriin, Bepantteenit perään ja ah, ihana auvo on koittanut (vaatii työskentelyä pöntöllä, mutta helpotus on suuri nimim. aina tukossa joulun jäläkeen...) ;)

    VastaaPoista
  12. Saatanallisia perävaivoja taannoisessa raskaudessa läpikäyneenä - ja niitä myös blogissa elokuussa tilittäneenä - vannon vain ja ainoastaan Scheriproct Neo -yhdistelmäpakkauksen nimeen. Ac3comfort ja muut lällyrasvat olivat ihan vitsi sen persebuubin tainnuttamiseen.

    VastaaPoista
  13. Anonyymi: Tervetuloa, toivottavasti viihdyt vastakin. Minulla on tapana viihdyttää ihmisiä omilla vaikeuksillani, koska yritän epätoivon vimmalla löytää niistä jotain positiivista. Ja jos jotakuta naurattaa, niin se nyt ainakin on positiivista, kele. Vuokrahullu: Olet siis haavaisen perseen pro? Kuulostaa mahtavalta! Montako vuotta pätevöityminen kestää?:-) Pistänpä tuonki yhdistelmän mieleeni. Wandabe: Meikä on tutustunut tuohon Scheriproctiin joskus vuosia sitten kun tuli peräpukamia (vittu ne ne vasta ankeita ovat), mutta silloin oli jotain reseptituotetta. Ehkä vois toimia tähänkin.

    VastaaPoista
  14. Scheriproct Neo toimii ja saa ilman reseptiä :)

    VastaaPoista
  15. Nauroin ittekseni tätä lukiessa ja ukko siihen sitte kyseli että mikä nyt on noin hauskaa? Yleensä ei ymmärrä satunnaisten blogikirjotusten huumoria mutta kyllä silläkin vedet valu silmistä kun ääneen tätä luin. Vaikka vakava aihe tosin olikin. :)

    VastaaPoista
  16. Pätevöitymiseen on riittäny ammatti ;) Perseitä on ronkittu ihan riittävästi, muittenki ku omaa XD

    VastaaPoista
  17. Anonyymi: Scheriproctia perseeseen siis. En oo vielä tosin päässy apteekkiin joten on vain tavan rasvat käytössä mutta nekin on jo vähän helpottanu oloa. Anonyymi 2: Asia on todella vakava, mutta on hyvä jos se tulee tietoisuuteen vaikka sitten huvittavuuden kautta.;-) Toivottavasti viihdyt vastakin. Vuokrahullu: Ai sie oot niitä naisia. Eipä käy katteeksi. Mutta kenenpä ammattia kävis.:-)

    VastaaPoista
  18. Löysin blogisi eilen ja nyt koukuttuneena nauran toista päivää putkeen. Mukavaa ajanvietettä näin muutamaa viikkoa ennen laskettua aikaa. Perseongelmat siis tälläkin suunnalla tuttuja raskauden takia eikä todellakaan mukavia. Kuitenkin, niinkuin itsekin olet todennut, vahingonilo on parasilo ja siksi varmaan naurattaa tämäkin postaus niin makeasti. Mieheni on myös nauranut hervottomasti kirjoituksillesi ja totesi tuossa, että ei kannata lasta suunnittelevien lukea blogiasi :) Itse olen kuitenkin toista mieltä. Mikä sen parempaa kuin lukea aina niin ihanasta arjesta juuri sellaisena kuin se on. Ja jos jotain olen näinä kahtena päivänä blogiasi lukiessani oppinut, niin se on se, ettei ota elämää liian vakavasti. Siinäpä minulle projektia sitten :D No läpinät sikseen, tarkoitukseni siis oli kiittää mahtavasta blogista. Lupaan hehkuttaa sitä miljoonasti muillekin!

    VastaaPoista
  19. Voi kiitos kaunis kauniista sanoista. Mulla ei odotusaikana persvaivat vaivanneet mutta sen jälkeen kyllä, kun piti alkaa taas mättämään nassuun kaikkea rasvaista ja makeaa eikä yhtään porkkanaa. Onnea vaan odotukseen ja tulevaan äitiyteen! Jos ei ole raskaus helppoa niin sitten se vasta arkea pukkaa, kun se piltti pukkaa maailmaan niin mukava kuin sitten onkin. Olen itse ottanut filosofiakseni juurikin tuon, ettei kannata ottaa kaikkea niin vakavasti, kun täydellistä suoritusta ei vanhemmuuden saralla onnistu tekemään kukaan. Onneksi on tämä blogimaailma, täällä huomaa, että ei se niin helppoa ole muillakaan.

    VastaaPoista