maanantai 12. maaliskuuta 2012

Ilmiö nimeltä "Whole day brunch"

Koska olen äiti, muoti-ikoni ja julkkis (80 lukijaa!), päätin alkaa jakaa myös ravitsemusvinkkejä niille, jotka haluavat pysyä yhtä uljaassa kuosissa kuin missä minä olen. Niinhän Madonna, Gwyneth ja Victoria B:kin tekevät.

Tänään esittelen uskomattoman coolin version sunnuntaibrunssiperinteestä.

Kun Helsingin juntit kittaavat kuoharia ja mässyttävät katkarapusalaattia pari tuntia jossain trendikkäässä Dylanissa (soooo passé), minä levytän kotisohvallani Lahdessa ja popsin sunnuntaibrunssiani koko päivän! Koska kaikilla trendikkäillä muoti-ilmiöillä on myös trendikäs englanninkielinen nimi, olen nimennyt oman brunssini tietysti Whole Day Brunchiksi - tuttavallisemmin WDB:ksi.

Ja tässä esimerkki sunnuntaipäivän menyystäni:

Aloitin aamun Susu-pussilla. Vetelin retrosävyisestä pussista (= näköjään edelleen trendikästä) suklaapaloja 6-8 kappaletta ennen kuin kahvinkeitin ehti lopettaa toimituksensa. Tämän jälkeen tungin kitaani kuivan pullan (= raikas vaihtoehto tuoreelle), donitsin ja pari Maraboun minttukrokanttisuklaapalaa. Vasta sitten join kahvini. Valitettavasti en ehtinyt ottaa tästä aamun aloittajaisjuhlasta kuvia, koska suklaa katosi kuin kuppa Töölöstä ja koska tyhjät kääreet piti viedä nopeasti roskiin ennen kuin Pakkaus olisi taiteillut niistä hiuskoruja tai tunkenut ne vaippaansa.

Pieni tauko ja taas jääkaapille. Lätkäisin esiin paahtoleipäpussin ja sivelin päälle roimasti Oivariinia. Asettelin päälle näennäisen huolettomasti pari siivua Polaria ja meetvurstia. Vatsa ei siitä tuntunut vielä täyttyvän, joten kaivoin esiin surullisen hylätyltä vaikuttavan valkosipulimarinoidun broilerin ja pistelin rintapalan suuhuni edes jääkaapin ovea sulkematta. Päälle huljautin kraanasta haaleaa vettä. Makuelämys oli sitä luokkaa, että sitä ei mistään tähtiravintolasta löydy.

WDB sopii kaikille perhetilanteesta ja asuinpaikasta riippumatta. Nauti sinäkin!


Koska olin pukannut mahani piukkaan kuntoon jo heti aamupäivästä, kävin seuraavan kerran vain hedelmäbuffetin puolella kuorimassa banaanin puolitankoon ja nappasin puolikkaan mukaani vessaan.
Hedelmät ja vihannekset ovat tärkeä osa WDB-kokemusta.

Illasta olikin sitten jälleen voileipäbuffetin vuoro kera Valion jogurtin. Monipuolista, trendikkään yksinkertaista -  ja paljon halvempaa kuin maailman metropoleissa. Enjoy!


9 kommenttia:

 1. Vitsit, että olet kadehdittavan monipuolinen! Mä tässä just mietin, että mulla on varmaan jo jokin piilevä puutostauti pääosin näkkileipään ja savucheddariin perustuvan ruokavalion ansiosta.

  VastaaPoista
 2. Ah tätä pitää ehdottomasti testata ens viikonloppuna! Eiku venttaas vähän, se muistuttaa kyllä jo aika paljon mun sunnuntai mättöä!

  VastaaPoista
 3. Todella houkuttelevan näköisiä ruokakuvia!

  VastaaPoista
 4. puolitie: ai sulla on kato joku extreme-dieetti menossa. Jenkkilästä löytyy varmaan kannattajakunta tommoisellekin ravintomallille...:-)
  Marianne: Hei kamoon, jos nimeät mätön whole day brunchiksi, se maistuu paljon paremmalta. Takaan sen.
  sole: Voi kiitos. Yritän aina panostaa estetiikan ja tunnelman aitoon välittämiseen kuvissani!

  VastaaPoista
 5. Mallamoija, nää sun postaukset ovat niin "ihanan hempeitä", että päätin haastaa sinut Rakkautta on... -teemalla ;-) Blogissani tarkemmin aiheesta!

  VastaaPoista
 6. Voi elämä...:-O Mutta kiitos kaunis kuitenkin! Tämähän on siitä haasteellínen haaste, että tässä täytyy yrittää säilyttää tyylinsä mutta hempeillä samalla kertaa!

  VastaaPoista
 7. Mallamoija, juuri näin! Sulla on oma upean ainutlaatuinen tyylisi (täysin erilainen kuin omani), ja siksi juuri halusin sinut tähän haastaa. Kaikella rakkaudella ;)

  VastaaPoista
 8. Saat mut aina nauramaan :D

  VastaaPoista
 9. No sehän on vaan hyvä. Vaikka en kyllä tajua, miksi uusi upea muoti-ilmiö naurattaisi.:-)

  VastaaPoista