keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Mielenosoitus Senaatintorilla

Huomenna osoitetaan mieltä, koska kotihoidon tukea ei pidä leikata (ei ainakaan niiltä, jotka eivät ole Nalle Wahlrooseja). 

Minä en tietenkään ole osoittelemassa mitään, koska olen töissä. Mutta osoitelkaa te. Minä kannatan.

7 kommenttia:

 1. Pikkasen liian kaukana kyseinen tapahtuma. Leikkaisivat mieluummin Nallelta. Liian pieni ja surkea raha muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Ja Lahdessa on maanantaina mielenosoitus:

  Mielenilmaus kotihoidon tuen puolesta Lanun aukiolla 19.3. klo 16:30 eteenpäin.

  Taustaa:
  Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan hallitus aikoo kehysriihessään leikata kotihoidontukea niin, että se loppuisi siihen, kun lapsi täyttää kaksi vuotta. Nykyisin tukea maksetaan siihen saakka, kun lapsi täyttää kolme. Hallitus haluaa tällä ideallaan sekä säästöjä että naisia työelämän palvelukseen.

  Ajatus vie perheiltä mahdollisuuden ajatella itse. Jos me olemme nyt hiljaa, seuraavassa kehysriihessä kotihoidontuki lakkaa kun lapsi on yksi ja äkkiä huomaamme pitävämme amerikkalaisia neljän viikon äitiyslomia. Siis jos emme tee mitään, tuo omaa ääntämme kuuluviin.

  Tiedätkö muuten mihin kaikkeen tässä maassa saa tukea? Täällä saa sokerijuurikkaan kuljetustukea, jos viljelee sokerijuurikasta ja kuljettelee sitä autolla. Täällä saa tärkkelysperunapalkkiota, lampaiden pidosta uuhitukea, maidon juottamisesta kouluissa koulumaitotukea ja toki makean lupiinin viljelys on sekin tuettua toimintaa. Puhumatta pikkuyrityksistä kuten Nokia, Metso tai UPM, jotka kaikki saavat valtion tukia miljoonatolkulla.

  Lapset eivät eittämättä ole makeita lupiineja eivätkä sokerijuurikkaita vaan jotakin paljon suurempaa. Siksi lapset ansaitsevat vain parasta ja ennen kaikkea lasten vanhemmat ansaitsevat mahdollisuuden valita.

  Helsingissä järjestetään mielenilmaus 15.3. Koska kaikki eivät pääse tuolloin paikalle, järjestämme oman mielenilmauksen täällä Lahdessa.

  Paikalla puhumassa mm.
  - kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (Kok.). Hän on sosiaali- ja terveysvaliokunnan sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen
  - lahtelaisvaltuutettu Ulla Koskinen-Laine (SDP), joka on Lahden Ensi-ja turvakotiyhdistyksen puheenjohtaja sekä Ensi- ja turvakotien liiton liittohallituksen jäsen
  - lahtelaisvaltuutettu Saara Vauramo (Vihr.)
  - projektipäällikkö Markus Forsell Isänä työelämässä -projektista Lahden ammattikorkeakoulusta

  Liity mukaan, jaa kutsua eteenpäin ja vaikutetaan yhdessä!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: kotihoidon tuen raha on vitsi jo nyt. Luulenpa että sama määrä saataisiin suurituloisia verottamalla kokoon tosta noin vaan. Inka: kiitos tiedosta. Jos herään tarpeeksi aikaisin, ehdin ehkä mukaan!!!!

  VastaaPoista
 4. KIIITOOSS!!! Kiitos, että kirjoitit tästä tapahtumasta ja minä niiiin toivon, että Lahdessa saadaan porukkaa liikkeelle vähän enemmän kuin Helsingissä :/

  VastaaPoista
 5. Helou Anonyymi: ei kestä kiittää. Tämä nyt on vaan jotenkin aivan naurettavaa, kun sitten isotuloiset pamput saavat jättipalkkansa pitää ja saavat vielä ties mitä salaisia bonuksia.

  VastaaPoista
 6. Lahdessa paikalla oli noin sata aikuista ja kolmisenkymmentä lasta. Mielenilmaus noteerattiin YLEn Hämeen Uutisissa ja Etelä-Suomen Sanomissa. Olin paikalla, oli onnistunut ilmaus!

  VastaaPoista
 7. Hieno homma! Toivottavasti ilmaus kantautuu myös päättäjien korviin.

  VastaaPoista