torstai 19. syyskuuta 2013

Prinsessoiden salattu elämä

Olen tainnut mainitakin pari (sataa) kaunaista kertaa, kuinka Pakkaus on keksinyt prinsessat ja niitä ovat nykyään mielikuvitusleikit täynnä.

Nyt voin juhlallisesti todeta, että tämän päivän jälkeen en enää vastusta ipanan prinsessaleikkejä edes hengessäni. Pikkuämmän prinsessat kun eivät tunnu olevan kovin glamourista sakkia.
Tästä todistuksena esitän tämän päivän prinsessalaulujen suomennukset, jotka tulivat suoraan penskan omasta suusta.

Vielä tunti sitten Pakkaus pyöri olkkarin lattialla tohkeissaan ja huuteli kovaan ääneen, että "Nyt alkaa musiikkihetki!" Kun kysyin, mitä ohjelmassa oli luvassa, sain kuulla, että saisin kuulla prinsessalauluja.

Ja niitähän tuli. Prinsessakielellä (joku voisi kutsua kieltä myös siansaksaksi). Pakkaus asettui juhlallisen pönöttävään asentoon, kertoi, minkä prinsessan laulusta oli kysymys ja hoilotti sitten kovaa ja korkealta kuin Karita Mattila konsanaan jotensakin näin: "Abikaskas nääsnääs hibakukanikamaa, nissinosi samma koo jne jne jne...."

Kun kysyin, mistä laulu kertoi, sain aina suoran suomennoksen - yhtä kovaa ja korkealta kailotettuna.

1. Tuhkimon laulu:
Kun kääääveeeelen, kääääveleeen, kävelenkävelenkävelen, mää syön kävelemällä nnn...öööö...RUOKAA!!!!

(Äidin kommentti: En ymmärrä, miten kävelemällä syödään ruokaa, mutta minähän en olekaan prinsessa.)

2. Lumikin laulu:

En voi pyyyysähtyäääää, kun prinssi tuli! En haluu tanssia! Sit se halus kuitenki tanssiaaaaaa!!! Kun se putos ja mää olin tyhmä!

(Äidin kommentti: Oikein hyvä aloitus, ei niitten ukkojen perässä tarvitse juosta. Epäselväksi jäi, oliko prinssin putoaminen Lumikin vika. Oliko Lumikki väkivaltainen? Jos kyllä, johtuiko se siitä, että hän joutui tanssimaan vastoin tahtoaan? Lumikki-parka.)

3. Prinsessa Ruususen laulu:

Ei saa, ei saa laittaa, ei saa laittaa ruokaa... sinne vessanpönttöööööööön, vessanpöööönttööööön! Se on vain tyyyyyyyhmääääää!!

(Äidin kommentti: Olen aina pitänyt Prinsessa Ruususta tyhmänä blondina, mutta helvetti soikoon, tässähän ollaan aivan käytännön elämän ytimessä! Ei uskoisi, että semmoinen vaaleanpunainen harakka osaisi ohjeistaa jätehuollon perusasioita. Osui ja upposi - varsinkin kun lapioin eilen hernekeiton jämät vessanpyttyyn.)

Kyllä minä tämmöisen hovin kanssa pystyn elämään. Ruusunen voisi vain ottaa ihan oikean ihmisen muodon ja tulla putsaamaan tuota vessaa eikä vain välittää valistuneita viestejään tyttäreni äänijänteiden avulla.
5 kommenttia:

 1. Ei voi muuta kuin hihitellä vedet silmissä. Ihana piristys aamuun :)

  VastaaPoista
 2. Onkohan tuohon kieleen muuten sanakirjaa, varmaan kaikkien tyttölasten vanhempien tulisi sellainen omistaa.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Hauskaa jos piristi, kyllä minuakin nauratti live-esitystä seuratessa.
  Iskä ja iltatähdet: Olis muuten ihan must! Ei tarttis Pakkauksenkaan kääntää joka välissä, kun ei äiskä muuten ymmärrä.

  VastaaPoista
 4. AHHHAAA! Se on siis prinsessakieltä! Meilläkin lauletaan samalla kielellä ja oltuamme ulkomailla, muut lapset tuntuivat varsin hyvin ymmärtvän Ipanaa, joten prinsessakieli on ilmeisen kansainvälinen. Mahtavia lauluja, vau!

  VastaaPoista
 5. Joo, mieki olen huomannu, että kieli on kansainvälinen. Sanakirjaa odotellessa...:-)

  VastaaPoista