maanantai 16. joulukuuta 2013

Muoti-ikoni: sairaanakin sairaan tyylikäs


Tyyliäni ja lifestyleäni pitempään seuranneet tuskin yllättyvät siitä tosiasiasta, että pidän tyylistäni huolta silloinkin, kun sairastan.

Nyt, kun olen potenut tätä perkeleen suu- ja sorkkatautia kohta kolmatta viikkoa, on tyylini hioutunut huippuunsa ja on - kuten aina - sekä käytännöllinen että kaunis:

Yöpaidan yläosa: Nanso, sukkahousut Norlyn, alkkarit No Fucking Idea.


Koska vaivoista ja valituksista huolimatta on joulun aika, on loogista valita päälle jotain punaista. Paita on Nanson retroa ja äärimmäisen harvinainen löytö aitona kappaleena. Jouluisan lisämausteen luomukseen tuovat valkoiset lumikiteiksi tulkittavat pisteet ja rinnan tyylikäs vihertävä koristelu.

Paidan kumppaniksi olen vetänyt päälleni 40 tai 50 denierin mustat sukkahousut. Sukkikset ovat sairastaessa käytännölliset, sillä nylon jos mikä pitää lämmön sisällään: jos nousevan kuumeen aiheuttama palellus uhkaa, tyrmää hengittämätön nylon tämän epäterveen oireen 6-0.
Persrako ja varpaat kyllä hikoavat, mutta onpahan lämmin olo. Ja tietysti seksikäs.

Koska yläosani on kotimaista retroa, on myös sukkahousuiksi valittu kotimainen ja retro(htava) pari, mikä näkyy jännittävänä kulumana haarovälin tienoilla. Äärimmäisen suojan kylmyyttä vastaan tuo vyötärönauhan nostaminen paidan ylle. Lisäksi tyyli korostaa kauniisti hoikkaa vyötäröäni.

Tämä on trendi, jota ei tietääkseni edes Lady Gaga ole vielä keksinyt (jos keksii, soitan patentti- ja rekisterihallitukseen ja vaadin korvauksia).

Ja vinkkinä kaikille jouluna sairaille. Jos tauti jatkuu, vaihdetaan alkkarit punaisiksi. Sitten onkin aika ottaa vastaan jouluvieraat - viettelevämpänä kuin koskaan!


19 kommenttia:

 1. Kiinnitin huomioni myös tuohon 4/5 hian pituuteen, joka mitä todennäköisemmin nousee uudeksi trendiksi ja voimalla jyrää täysipitkät ja 2/3 hiat.

  VastaaPoista
 2. Olet aina yhtä tarkkaavainen ystäväni! Katsokaamme vaan, seuraavassa Alexander McQueenin näytöksessä näemme ko. hihat. Ja punaiset alkkaris sukkiksien alla.

  VastaaPoista
 3. Vapise Sini Sabotage! Hänkin voi pian kopioida tyyliäsi :)

  VastaaPoista
 4. Ou jee...mutta Sinihän on ihan perässä hiihtäjä, kun mulla on tuo juurikasvu ollu muotia jo ysäriaikaan. Nykyään meen ihan luomuna. Paula ja tyttönen tuolta: mulla näkyy kommenttinne, mutta säädin jotain tän tekstin kanssa ja nyt kommenttinne hävisivät näkyvistä. Kiitos kumminkin, me lav juu tuu.

  VastaaPoista
 5. Kaunista :D näitä muotinurkkauksia ei olekaan hetkeen ollu täällä!

  VastaaPoista
 6. Ei kato viitti postata koko aikaa näitä ku tulee muotibloggareille paha mieli..:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla. Hyvä kun otat huomioon myös muut ihmiset! ;)

   Poista
 7. Toihan on tosi muodikas asu. Yleensä tuollaisia käyttää teinitytöt, jotka ihmettelee, miksei leggingsit muka ole housut. Ohan sama, onko niissä sukkaosa vai ei.

  Paljon jouluisempaa olisi mielestäni vaihtaa nuo sukkahousut punaisiksi. Olisi todella "tonttumainen".

  VastaaPoista
 8. Mä...mä... mä oon sanaton... Mä... no... en.. nyt ei tuu kyllä tämän enempää tekstiä multa...

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Kiitos kannustuksesta ja hyvä idea nuo punaiset sukkikset! Minna: Olen ylpeä siitä, että pystyin viemään sanattomaksi - sehän on unohtumattoman tyylin paras tae...:-D

  VastaaPoista
 10. Piti nyt ihan ruveta yleisesti kommentoimaan. Aiemmin en ole blogia lukenut mutta eilen koukutuin lukemaan useamman kirjoituksen. Itselläni kotona on tyttö, 1v 4kk, ja poika, 2kk, sekä mies, joka on reissutöissä (tällä hetkellä kuusi viikkoa putkeen...). Ihanaa lukea, että joku muukin raivoaa välillä lapselle, kun menee vaan yksinkertaisesti hermo. Tuo pienempi on kaiken lisäksi sylimyyry, niin hoidappa siinä sitten isomman tarpeet. Kyllä anoppi meillä kauhistuis, jos tietäis mitä kaikkea tuo meidän tyttö syö. (Mahdolliset kirjoitusvirheet johtuu siitä, että tuo ukko on nytkin sylissä ja vääntää kakkaa.)

  VastaaPoista
 11. Kiitos ja kivaa jos viihdyit: itse kun perustin blogin, en ollut ikinä yhtäkään käynyt kurkkimassa. Aloin kirjoittaa vaan ihan itselleni. Ja sitten: Voi taivas, osanottoni tilanteesi johdosta vaikka pilttejäsi varmasti palvot kuten minä Pakkaustani. Sulla on sentään kaksi kersaa hyvänä tekosyynä, minä oon 3, 5 vuotiaan äiti ja silti palaa käämi säännöllisin väliajoin. Onneksi tuo penska on perinyt samanlaisen temperamentin, joten tyyppi ei paljosta hätkähdä: huutaa mulle vaan takasin. Se on sitten eri asia onko se (suomalaisittain ainakaan) sivistynyttä käytöstä. Toisaalta me myös halitellaan ja pusutellaan tosi paljon. Äärilaidasta toiseen. :-D

  VastaaPoista
 12. Ai hitto, miten hot! Vaikka en sairaana olekaan, niin oliskohan tässä joulun trendiasuste? Eikun sukkiksia ostamaan ja anoppilaan joulun viettoon :D

  VastaaPoista
 13. Voi kiitos! Sukkikset on aina HOT, myös kirjaimellisesti...:-D

  VastaaPoista
 14. Nyt on meikäläisellä huijattu olo. Ehkä jopa Joulu pilalla. Sun kirjoitukista ois voinut päätellä, että sä painat jotain abouttirallaa kakssataa kiloa. Kyl nyt on mieli maassa. Muka ryhävalas tai virtahepo. Mä alan kohta epäillä, onko sanakaan sun blogissa totta, vai ehkä jopa kaikki liioiteltua ja vääristeltyä. Tarkoittaako siis raivoaminen, että "kullanmuru, voisitko ystävällisesti lopettaa" sijaan saatat tosi pahana päivänä sanoa jopa: "Nyt lopetat ... Anteeksi, että raivosin". Ja tarkoittaako "Tosi sekainen huusholli", että avotakat pöydällä ei oo siistissä pinossa ja päivämäärän mukaan lajiteltu?

  VastaaPoista
 15. Rakas lukijani S, olen kauhuissani ja pahoillani! :-)) Kun aloitin blogin pitämisen, painoin n. 100 kg. Että ihan asiaa minä oon puhunut. Tässä blogissa sitten paljastin jokin aika sitten julman totuuden, että meinasi niiden kilojen kanssa mennä terveys, joten pistin hölkäten ja luovuin jokaöisistä pullakekkereistä - minkä johdosta ruumis ei enää ole yhtä muheva kuin ennen. Voit luottaa siihen, että jokainen teksti on täyttä totta - ja meikä helvetti vielä ikinä ole Avotakkaa avannutkaan...:DDD Eli vietä joulusi rauhallisin mielin.

  VastaaPoista
 16. Hyvä Mallamoija,
  kiitos pikaisesta vastauksesta. Joulu saa nyt tulla.
  Jos tä ois joku hölkkäblogi, kehuisin tietty hurjasta muodonmuutoksesta ja sanoisin, että nostan hattua, mutta koska tä on muotiblogi, sanon vaan, että uu mama miten tyylikäs vaatetus. Lähden heti huomenna mentsästämään retrosukkiksia kirpparilta.
  Ja sä oot kyllä aivan saatanan hullu ku lenkkeilet.
  Terveisin kateellinen paskiainen.

  VastaaPoista
 17. Olen samaa mieltä, että lenkkeily vaikuttaa täysin tolliskon toiminnalta, mutta se vie vähemmän aikaa kuin kuntosali. Toinen harrastukseni kahvakuula se vasta järjettömältä vaikuttaakin. Mutta eihän minua terveellä järjellä paljon ole siunattukaan...

  VastaaPoista
 18. Lenkkeily on kivaa ja rentouttavaa, jos ei ole pilkkopimeätä ja maassa paksu jää. Tai kaatosade, tai 30 astetta pakkasta tai plussaa. No okei, vähäksi on jäänyt näillä kriteereillä lenkkeily tänä syksynä. Nyt oli pakko jättää yks kriteeri noista pois, että pääsee joskus edes lenkille, ja nykyisin lenkkeilen sateessa. Eilen illalla klo 21-22 oltiin 7 kilsan lenkki kauhean kivassa sateessa koissun kanssa. No okei, kyllä se on tolliskon hommaa :D
  Kahvakuula näyttää tosi vaaralliselta harrastukselta. Se kohta kun heilautetaan se kuula pään päälle. Mulla se kääntys varmasti kohti takaraivoa. Vaikka mulle se isku kyllä vois tehdä hyvääkin :)

  VastaaPoista