keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Joulun sisustusnurkka: helppoutta ja hyvää omaatuntoa

Olenkin tässä pitänyt pientä taukoa sisustuspostausten suhteen, etten aiheuta liikaa kademieltä ja turhautumista kanssaihmisissä. Nyt kun kuitenkin joulua pukkaa ja jokamiehellä ja -naisella on mielessä se kodin koristelu ja siivous ennen ilojuhlaa, päätin minäkin taas jakaa teille tyylivinkin jos toisenkin.

Periaatteenihan on aina, että helppo voi olla paitsi kaunista myös tyylikästä.

1. Kuusen koristeet: 


Ensimmäisenä esittelen teille piparitalkoiden tuloksia. En t-i-e-t-e-n-k-ä-ä-n olisi alkanut minkään valtakunnan leipomishommiin, ellei sosiaalinen paine ja Pakkauksen jankutus olisi käynyt liikaa herkille hermoilleni. Perinteisten muottien sijaan käytimme mielikuvitusta ja teimme lumiukkoja - lähinnä sen takia, että muoteista possu, kukka ja ukko olivat kesän aikana nostaneet kytkintä ja kadonneet hevonhelvettiin. 

Nyt kun näitä kerran sitten on, hoksasin, että näitähän voi paitsi syödä myös käytää koristeena: näillä ja tyhjillä geisha/julia/dumlepapereilla voi hyvin koristella joulukuusen! Ekologista ja kierrättävää!

Huom! Jännittävänä yksityiskohtana on Pakkauksen tulkinta lumiukosta, joka näyttää giljotiinin uhriksi joutuneelta zombielta prinsessamekossa. No, ripustamme pään eri oksalle kuin ruumiin - muistuttakoon tämä meitä elämän rajallisuudesta.

2. Joulukoristeasetelma pöydälle:


Seuraavaksi muihin sisustuselementteihin. Tämä asetelma syntyi kuin itsestään. Pakkaus kaivoi jostain kaapista esiin jo joskus heinäkuussa kuvan kimaltelevan joulukävyn ja on mallannut sitä milloin nuken hatuksi, milloin legojen puuksi. 

Nyt se sattui lojumaan kätevästi pöydällä, joka jo kaipasikin koristelua. Asetelman toisena keskeisenä yksityiskohtana ovat  joulukorttien kirjekuorista repimäni teippisuojat sekä jälleen ne tyhjät dumlepaperit. Näin saatu valkoisen ja punaisen yhdistelmä luo joulun tuntua kotiin kuin kotiin ja asettuu luontevasti tyhjien astioiden ja Pakkauksen kiviasetelmien joukkoon. Jälleen ekologista uusioajattelua!


3. Joulupuu:


Sitten joulupuuhun. Se on meillä rakennettu jo pääsiäisenä! Tässä on idea, jonka haluaisin muidenkin sisustajien sisäistävän: sama elementti voi toimia monessa eri yhteydessä vuodesta toiseen. 

Kun Pakkaus pääsiäisenä tämän tarhasta toi, en todellakaan uskonut, että virpomisvitsa jäisi maljakkoon koko vuodeksi, mutta kuukausien kuluessa ajattelin, että miksi ei?! Nyt kirjava koristeemme on toiminut pääsiäiskoristeen lisäksi juhannussalkona ja nyt joulupuuna. Tällainen strategia sopii kaikille ja aivan erityisesti visumman puoleisille sisustajille.1. Joulukattausehdotus:


Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä ehdotukseni joulun kattaukseksi. Säästäisimme kaikki paljon energiaa ja pesuvettä, jos vain riipisimme piparipaketit, laatikkovuoat ja kalatiskin graavilohikääreet auki ja nakkaisimme suoraan paskaiselle keittiön pöydälle. 

Sillä totuushan on, että a) eivät ne ruoat paremmalta maistu, vaikka olisi kultalautaselle aseteltu, b) pöytä sotkeutuu rähmäiseksi joka tapauksessa. 

Tällä tavalla jouluaattoon saa myös hienostuneen cocktail-tilaisuuden tuntua, kun vieraat vaeltelevat ympäri pöytiä kurkistelemassa auki revittyihin pakkauksiin ja bongaamassa milloin mitäkin herkkua. Talouspaperia vain rulla pari esiin, niin ei tarvitse edes kalliita serviettejä!

Huom! Ekstravinkkinä vinkkaan vielä, että sen siankin voi jättää paistinalustalleen ja jättää vuolemisen vieraitten hommaksi. On sitten siinä kivaa puuhastelua ennen kuin joulupukki ovelle kolkuttaa!Kaunista, harmonista, hermoja säästävää ja ekologista joulun odotusta!

ps. Jos joku tarvitsee tarkennusta vinkkeihin tai ei täysin ymmärrä ajatuksiani, ottakaa rohkeasti yhteyttä! Neuvon mielelläni kaikenlaisissa sisustuspulmissa (enkä vain jouluun liittyvissä!).8 kommenttia:

 1. Heh, kerrankin arkisia ja voih niin omakohtaisia vinkkejä :-) Ei jokainen ehdi väsätä joulua varten himmeleitä, itsetehtyjä saippuoita -kynttilöitä -kransseja - mitälie, vaan totuushan on monesti tämä kuvaamasi ;-) Ja hyvä niin, jouluhan tulee ihan muista jutuista kuin siivotuista komeroista ja krumeluureista! :-)
  Hauskaa joulunvalmistelua ja kiitos päivän piristyksestä!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos! Iloinen olen, että meitä arjen sisustajia on muitakin!:-D

  VastaaPoista
 3. :D Arjen sisustaja minäkin. Meikäläinen ei itse ole Voguen kannesta, eikä kotikaan kuin Avotakasta. Näin on hyvä, tasapaino säilyy. Jos olisi vaan jompi kumpi, niin johan siinä olisi kontrastia liikaa...

  VastaaPoista
 4. :D Erittäin hyvä havainto. Lämmittää mieltä erityisesti, kun makaan täällä tässä räkätaudissa silmät siantihruisina ja tukka pystyssä. Sellainen sisustus kuin emäntä. Eikä sillä, etteikö tämmöinen emäntä ja sisustus olisi parasta a-luokkaa!

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä on ihan turha ruveta hirveästi eri juhlien(pääsiäiset, vaput, joulut jne) eteen tekemään mitään, tai kuluttamaan rahaa.
  Eilen hain parvekkeelta viime joulunjälkeisestä ajasta jääneen tekokuusen sisälle, se käy aivan hyvin myös muusta kasvillisuudesta, ei tarvii kesäkukkia ostella erikseen. Niitä joutuu kastella ja ne kuolee kuitenkin, tuo tekokuusi ei kuollut(oon kyllä sellainen viherpeukalo, että voisin onnistuu tuonkin tappamaan).
  Lasinen joulukuusikoriste ikkunassa voi olla aivan hyvin pääsiäisen yli. Sitä voi pitää vaikka merkkinä kevääntulosta ja vehreydestä.
  Oksakimppu jonka väsäsin koristeeksi(siin on huovasta tehtyjä pöllöjä), muuttuu helposti niin kesä kuin joulukoristeeksi.
  Ja meillä ei ole kyllä ikinä ehtinyt keksipaketti vadille asti. Itseasiassa keksit ei ehdi ollenkaan pöytään asti, kun ne on jo syöty. Tyhjä paketti vaan kaapissa...

  Elikkä mä säästän tilaa, tiskiä ja kaikkea kulutushysteriaa ja oon järkevä ekoihminen varmaan. Tai sitten me ollaan tyttären kans vaan ihan helevetin laiskoja...

  VastaaPoista
 6. Olet järki-ihminen Minna! Hieno asenne! Meillä käy noiden keksipakettien kanssa silleen kätevästi, että muovipussista ottaessa ne ladotaan ensin pöydälle ja siihen tapaavat jäädä, koska jonkun nakkisormi on jo tunkemassa keksiä napaan. Joten paketti ei raukka ehdi kaappia nähdä. Mutta onhan aseteltuna.
  Mulla on kans legendaarisen upea viherpeukalo, mutta veikkaan että joulukuuses säilyy ellet vahingossa tuikkaa tuleen.:-)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa :DD Joulupuunne on kaunis! :D

  Jäätiin seurailemaan, ihan huippua ainakin tämän perusteella! :D

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa lueskelemaan ja kiitos! Tiedän toki olevani tavallista taitavampi sisustaja, mutta kiitokset lämmittävät aina...:-D

  VastaaPoista