sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Pieni kiva joululahjatoivomus

Hyvää isänpäivää kaikille isille! Ja niille kunnon äideille, jotka ovat vaivautuneet tekemään isän päivästä unohtumattoman. Minä olen myös kunnostautunut. Palaamalla perheeni pariin tänne saatanan sateiseen Suomeen (oli muuten sikamagee matka!).

Mutta asiaan. Pakkaus on vaihteeksi piinannut sitkeillä kysymyksillään ikään kuin iskänpäivän kunniaksi ukkoani. Kuuntelin vierestä, kun tynkä tivasi mieheltäni, miten maata rikotaan.

Kun lapiot, kuokat ja kaikenlainen muu kaivuu oli käyty lävitse, keksi mieheni tehokkaimman aseen. "No tiäks kiviporalla ainakin saa maan rikki, vaikka olis kiviäkin!", valmensi ukkoni pikkuämmää.
"Mitä!?", henkäisi Pakkaus korvat ilmiselvästi höröllä.
"Niin siis se on semmoinen iso pora, jolla voi rikkoa maata", selitti mieheni edelleen.

Enempää ei tarvittu. Emännän kasvoille levisi haltioitunut ilme.
"Isi isi isi! Mä haluun sen!", alkoi päättäväinen jankutus (joka ei alettuaan kovin herkästi taltu).
"Siis minkä?", kysyi ukkoni ilmeisen poissaolevana.
"No sen kiviporan! Lahjaksi! Mä haluun kiviporan lahjaksi!"

No niin! Siinä on ensimmäinen lahjatoive pukinkonttiin. Pitää alkaa googlettamaan, että mistä helvetistä voi ostaa kiviporia, kun ainakaan K-Raudassa en muistaakseni ole nähnyt. Saakohan niitä myös xs-mallisina? Mietin myös, mitä listalle vielä ehtii, ennen kuin joulu tulla jolkottaa? Joudunkohan investoimaan myös maansiirtokoneisiin ja betonimyllyyn? Tai tilaamaan ihka oman PekkaNiskan?

PS. Arvatkaa, mitä Pakkaus sanoi, kun kotiin palattuani pusuttelin penskaa poskelle ja olin leikilläni haukkaavinanikin? Tynkä otti jämerän tuiman ilmeen ja opasti: "ÄITI! Ei saa syödä lapsia!"
Aijaa. Hyvä tietää.

4 kommenttia:

 1. Tiedätkö, meiltä löytyy sellainen kivenhakkaaja! Se on kaivinkone, jonka kauhan päässä on se piikki jolla kiviä saa murskaksi. Se on ostettu kanarialta ;) Meidän 2,5 poika haluaa lahjaksi "mettäkoneen". Ehkä sellainenkin kaupasta löytyy.

  VastaaPoista
 2. Voi hitto, enpä tiennyt ajoissa, ehkä sieltä Espanjasta olisi meillekin löytynyt pelit ja vehkeet. Joo, tavataan siinä samassa liikkeessä ostoksilla, meikä kiviporan ja sinä mettäkoneen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Toiselle anonyymille, kyllä noita mettäkoneitakin lelukaupasta löytyy... tulleet aika tutuksi noiden poikien (4v ja piirua vaille 2v) kaiken maailman työkoneet. Hauska löytää tää blogi, on niin paljon tuttuja asioita kirjoituksissasi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ano, kivaa jos viihdyt. En tiennytkään tästä koneiden kirjosta...pitää alkaa tutkia asioita.:)

  VastaaPoista