keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Uustelttailijan selviytymissetti

Nyt kun ilmatkin ovat lämmenneet, on Pakkaus ruvennut telttailemaan oikein urakalla. No ok, teltta kököttää olkkarin sisustuksen jännittävänä ykköselementtinä eikä jossain varrella virran, mutta eipä nyt takerruta epäolennaiseen. Keskitytään siihen, mikä on tärkeää. Eli telttailun vaatimaan varustukseen.

En koskaan ole ollut mikään eräretkeilijä tai harrastanut telttailua muuten kuin pukeutumismielessä.
Muutama päivä sitten tulin kuitenkin uteliaaksi, kun tynkä alkoi venyä teltassaan yhä pitempiä aikoja. Aikaisemmin sinne on pyrähdetty lähinnä piiloleikkejä ajatellen, mutta nyt seinien sisältä kaikui mertarantamainen molkotus, josta ei olisi ottanut erkkikään selvää. Kiihtyneessä monologissa toistuivat sanat "Sopiva!" ja "Kuuluu tänne!", mutta minulla ei ollut hajuakaan, mistä mukelo muuten meuhkasi.

Lähdin tutkimaan mitä oli tekeillä. Sain selville, että silmäteräni on selvästi antanut kenkää perinteisille telttailuvarusteille ja löytänyt oman tapansa toteuttaa telttailutoimintaa. Yhteenvetona voitaneen todeta, että trangiat ja makuupussit voi sitten heittää hevonhelvettiin. Urbaani uustelttailija ei tarvitse mukaan oikeastaan muuta kuin miesten toilettilaukun sisältöineen ja pari muuta välttämättömyystarviketta.Selviytymissetti näytti tältä. Asiayhteydet eivät ehkä aivan heti aukea, mutta jos asioita vähänkin ajattelee, on päivänselvää, miksi tyttäreni on valinnut telttaansa juuri nämä tuotteet.

1. Parfyymi

Teltassa leijui erittäin raskas ja voimakas (miesten) Dolce & Gabbanan lemu. Tämä on varmasti urbaanin ihmisen hyönteiskarkoitus, sillä jos minä sain siinä pilvessä hengitysvaikeuksia ja päänsäryn, potkaisisi samaan tilaan yrittävä keskiverto sääski tai joku peruspunkki tuelta tyhjää. Pakkausta pilvi ei häirinnyt mitenkään, joten hän lienee siedättänyt itsensä ennalta.

2. Trimmeri

Kätevää! Voit ajella pääsi ja säärikarvasi, jos teltassa tulee liian kuuma (tai ihan muuten vaan). Samalla vehkeellä voi siistiä telttaa ympäröivän nurmikon/maton.

3. Audispray ja joku muu vaikunpoistoaine/-laite

Korvien puhdistus on nykyihmiselle kultaakin kalliimpaa, jotta taantuneet aistit toimivat tarpeeksi kirkkaasti luonnon/olkkarin keskellä. Mahdollistaa esim. sääsken ininän kuulemisen ajoissa, mikä puolestaan mahdollistaa D&G:n oikea-aikaisen superspreijaamisen.

4. Naamarasva

Tämä nyt on ilmiselvää. Kyllähän sitä telttaillessakin täytyy ihoa hoitaa. Ja sisätiloissa ei kertoimia tarvita.

5. Toilettilaukku. 

Toimii tavaran varastointipaikkana, mutta myös tyynynä, jos vähän unettaa.

6. Brion juna

Hei kamoon, tyyppi on vasta vajaa kolmevuotias. Se mitään pokkareita viihdykkeeksi lue. 

Ja te, joiden mielestä on välttämätöntä ottaa telttaan mukaan muka joku röijy nukkumista varten, niin miten niin? Jos on fiksu kuten Pakkaus, sitä parkkeeraa tarpeeksi lämpimään ja mukavaan paikkaan - esmes keskelle auringonpaisteista olkkaria pehmeälle matolle. Siellä raskaan parfymoidussa 40 asteen lämpötilassa ei taatusti tule minkään valtakunnan makuupussi mieleen. Vaatteitten vähentäminen (ja se tukan ajelu) sen sijaan kyllä.2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava tapa kirjottaa!
    Tätä lukee aina mielellään, oli aihe kukka vai kakka!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos - ja mullahan on teemana ollut molemmat mainitut varmaan useampaan otteeseen.:-)

    VastaaPoista