tiistai 10. heinäkuuta 2012

Buu eli kun "paskat vanhemmat ei tajuu mitään"

Luulin hetken jo, että uhmaikä on menossa ohi. Vittuperkelesaatana, että olinkin väärässä. Koko iltapäivä on mennyt   riehuvaa raivotarta kesyttäessä.

Luokattoman kovaan huutoon on riittänyt mikä tahansa. Kuten esmes se, että joutuu hoitopöydälle paskavaipan vaihdon yhteydessä (kyllä, minä käytän hoitopöytää edelleen). Tai se, että ei pääse takaisin sille vitun hoitopöydälle, kun ensin on kiemurrellut kuin käärmenainen ja melkein pudonnut siltä alas.

Kaiken on kruunannut uusi lisä alati kasvavaan sanavarastoon eli "buu".
Joka kerta kun äiti on paska ämmä tai isi ihan vitun urpo (ja sitähän me olemme joka päivä monta kertaa ja melkein aina), saamme niskaamme perinteisen tyytymättömyyden ilmauksen: buuauksen.

Yleensä se alkaa nuivana mölinänä tähän tyyliin:
"Tulepas pois siltä televisiotasolta."
"Buu."
"Tule nyt pois."
"EI. BUU!"
"Äiti tulee sitte ja ottaa pois."
Kun menen ja nostan hyllyapinan kainalooni, alkaa kyynelten kuohunta ja täysimittainen rähinä, johon kuuluu ulinana toteutettu buuaus:
"BUU-BUU-BUU-UUUHUUU-BUU-BUU-BUHUUU!"

Pitäisi kai olla tyytyväinen, ettei nassikka ole keksinyt perinteiseen buuaukseen liittyvää tavaroitten heittelyä. Mutta on varmaan vain ajan kysymys, koska hän keksii kaivaa vaipastaan paskakikkareen ja viskata sen päin äidin pläsiä.

7 kommenttia:

 1. Tai mätiä kananmunia ynnä tomaatteja. :) Vaativa yleisö teillä siellä, sympatiseeraan kovasti.

  VastaaPoista
 2. Veljeni 11-vuotias tytär on säännöllisesti edelleen sitä mieltä, että isä ja äiti on ihan tyhmiä. Kivana tätinä olen todennut hänelle, että se kuule on niiden tehtäväkin. Ja ne tulee oleen tyhmiä viä monta vuotta, mutta kyllä ne siitä viisastuu.

  Hei, laitathan käyttäjäkokemusta niistä kestositeistä, sitten joskus kun sinne asti ehdit.

  VastaaPoista
 3. Mamma: joo, pöydällä on kiva setti ylikypsää tomskua ja just eilen riiviö oli päässy raakojen munien kimppuun (on muuten aika taitava, kun sai kaikki ulos kennosta rikkomatta). Unikas: Tuota tuo minun ukkonikin sanoi - että 15 vuotta tätä ja ikiväsymystä.:-) Laitan kyllä käyttäjäkokemusta. Ja kirjoitan vaikka runon niille räteille, jos toimivat.

  VastaaPoista
 4. Ai satans miten loistava blogi! En tajua miten en ole aiemmin tänne päätynyt jäämään haaviin, nyt päädyin ja jäin :D

  Ei tule buuta täältä suunnalta - jaksamista vaan sinne uhkaikäraivaireitten kurimukseen. Meillä ne on vasta edessä, joten luen kirjoituksiasi ihan opetusmateriaalinakin ;)

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos Suvi Trokee-Daktyyli (sulla on kuule Blogistanian tyylikkäin nimi)! Odotas vaan, pääset kyllä nauttimaan tästä jakamattomasta epäsuosiosta.

  VastaaPoista
 6. Täälläkin uusi lukija ja pakko sanoa, että aivan mahtava blogi sulla :)

  -Elina

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaunis Elina! Ja tervetuloa lukemaan.:-)

  VastaaPoista