perjantai 6. heinäkuuta 2012

Hikiperseen tunnustuksia

Nyt on aihetta taas vaihteeksi valittaa, koska on kesä. Yleensähän ihmiset odottavat kesää kuin kuuta nousevaa ja sitten kun se tulee, valitetaan, että on liian kylmä/kuuma/sateista tai vaikkapa - kuten tänä kesänä - liikaa sääskiä. Minä en piittaa sääskistä paskan vertaa (= eivät juuri pure minua), mutta tänään on ehdottomasti ollut liian kuuma.

Ja miten niin muka? No siten niin, että tällaisina päivinä ei edes pikkuhousunsuojiin voi luottaa.

Vielä kahden vuoden jälkeenkin synnytyksestä joudun  käyttämään pikkuhousunsuojia joka päivä. Lorautan housuun pienimmästäkin ponnistuksesta kuin kapinen koira. Aina, kun nousen istumasta, makaamasta tai nostan lasta, pääsee housuun ylläripylläri.

Tänään on ollut sitten jätteupeaa hinkata hikistä persettään vasten villakankaista toimistotuolia ja tuntea, kuinka rätti pyörii persvaossa. Puolen päivän aikaan hermostuin, kun suoja alkoi pyrkiä alkkareista ulos ja painelin vessaan. Pikkuhousunsuoja oli  liimautunut kapeammasta päästään oudon näköiseksi pötikäksi eikä suostunut tarttumaan alkkareihin. Kiskoin ja väänsin lätkää (kassissa ei tietenkään ollut uutta suojaa), asettelin sitä pytyllä hajareisin ja hartaasti kiroillen takaisin housuihin, mutta rätti ei enää taipunut muuhun kuin retkottamaan puoliksi kiinni hiestä tahmeissa housuissa.

En sitten viitsinyt sitä poiskaan repäistä, kun ei hotsita istua kuset housussa koko päivää. Piti leuhottaa pitkin käytäviä pötikkä housuissa pyörien tai - mikä pahinta - tarttuneena osittain sisäreiteen tai takapuoleen.

Ehdottaisinkin nyt alushousuteollisuuden ja pikkuhousunsuojien valmistajien yhteistyötä, jotta saisimme markkinoille äitien After Birth -alkkarit ja -pikkarisuojat. Alkkareissa olisi nastat tai tarralenkkaritarra ja suojissa vastakappale kiinnitystä varten. Olisi taatusti helvetinmoinen hittituote.

Olisi taas kivaa, kun on kesä ja kärpäsiä. Tai sitten ei.

10 kommenttia:

 1. Mä oon sekakäyttäjä, eli käytän kertis ja kestositeitä sen mukaan miten huvittaa. Kestositeen saa nepparilla kiinni haarakiilan ympäri joten se pysyy hyvin paikallaan.

  VastaaPoista
 2. joo kestoside ei niin luista kun on kangasta. mutta suosittelen visiittiä tohtorille, sillä vaikka minulla (todistetusti, leikellään kun kaikki lapset on varmasti tehty) on vikaa kolmen peräkkäin syntyneen lapsen jälkeen niin ei kyllä housuun lorise :o

  VastaaPoista
 3. Jahas, tulin kertomaan ilosanomaa, mutta johan täällä oli mainittukin aiheesta. :) Kestot on ihan huippuja. Ne ei hiosta, pysyvät paikallaan, niissä ei oo liimaa ja ne ei ala dunkkaamaan tunnissa aivan jäätävästi. (Ja ei, en edusta yhtäkään valmistajaa. :D )
  Mutta saat ihan kaikki liikenevät sympatiani! Melkein tunsin ahterissani tuon "pötikän" lukiessani. Argh!

  Jane

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! Meikä ei ole koskaan kestositeistä kuullukaan. Pestäänkö ne samalla tavalla kuin mikä tahansa pyykki?

  VastaaPoista
 5. Mä vihaan kesää. Inhoan ötököitä, hellettä ja hikeä. En tahdo luopua pitkistä housuista ja pitkähihaisesta paidasta. En varmaan käytä uikkaria tai muita kesäisiä hepeneitä. En. Kaipaan viileitä ilmoja ja tuskatonta oloa. Kesä ja kuumuus tuo mukanaan vaan inhaa iljettävää hikoilua, palanutta ihoa, punkkeja, hyttysiä, hurvikärpäsiä ja muuta paskaa. Ei vastaa mun ajatusta nautinnosta.
  -Kukkis Jii-

  VastaaPoista
 6. ja ne hurvikärpäsethän on siis suomen kielellä hirvikärpäsiä :/
  -Kukkis Jii-

  VastaaPoista
 7. Mä ainakin nakkaan samaan pyykkiin muiden kanssa (60'c pyykki). Viralliset ohjeet sanoo, ettei sais laittaa huuhteluainetta (heikentää imukykyä) eikä niitä sais laitta kuivuriin (kosteussuojakangas ei tykkää), mutta sumeilematta teen kumpaakin. Ei jaksa hifistellä.

  Googlaamalla niitä löytää eri nettikaupoista ja jos teitin seudulla on Ruohonjuuri ja joku muu viherpiipertäjien kauppa niin sieltäkin löytyy. Ja tietenkin niitä voi tehdä myös itse, jos innostusta riittää. Ite ostin ensimmäiset kappaleet ja testailin mikä koko tuntuu hyvältä ja sit otin siitä mallin ja tein omia.

  VastaaPoista
 8. Tää nyt on sitten merkkikysymys näitten kaikkien rättien kanssa. Täydet sympatiat reiteen liimautuvista suojista jotka ei enää tartu housuun mutta en mä kyllä voi suositella kestojakaan ihan varauksetta. Mulla on ehkä ollut huonoja malleja mutta aika hyvässä ajassa sellainen pikkuhousunsuoja on kääntynyt ylösalasin ja roikkuu siinä sitten nappinsa varassa. Se se vasta ärsyttävää onkin. :D

  VastaaPoista
 9. Mulla joskus menee ruttuun jommasta kummasta päästä, mut silti se on oikeinpäin.

  Oisko syynä kiertymiseen, et side on ohut. Mulla tuota kiertymistä (lievänä) tapahtuu vain yhdessä ostomallisessa, joka on ohut. Itse tehdyt, jossa on paksu froteepyyhe imukerroksena ei oo kertaakaan kiertynyt.

  Suurin hankaluus (joka oikeasaan on oma vika) on se, et ne nepparit tahtoo aueta. Vois käyttää asteen isompia neppareita. Joskus kyykistellessä, tuntuu pieni naps ja neppari aukee. Ja siihen vaikuttaa sekin, et oon tehny niistä liian kapeita. Tykkään käyttää housuja, joissa superleveä haarakiila ja niinpä täytyis niiden siteidenkin olla yhtä leveitä.  Ai kun on ihanaa puhua omista alushousuistaan!! :D Puhuukohan miehetkin ja vertailee miten kulkuset saa heilua vapaasti missäkin housumallissa...

  VastaaPoista
 10. Kukkis Jii: joo, me ollaan selkeästi sielunsiskoja. Meikä vihaa kaikkia rantalomia ja ylikuumuutta yli kaiken. Meen kesälomallekin Pohjois-Lappiin tänä vuonna!
  Unikas ja Anonyymi: Arvasin, ettei tähän(kään) ongelmaan ole täydellistä ratkaisua. Mutta pitänee kuitenkin kokeilla noita kestojakin. Meikätyttö kun ei ompele, niin pitää hakea rätit jostain piiperrysliikkeestä. Ja kyllä, pikkuhousuista ja räteistä on mahtavaa puhua! En ymmärrä miksi emme enemmänkin ja julkisesti keskustele näistä päivän polttavista aiheista!:-)

  VastaaPoista