torstai 10. tammikuuta 2013

Joka kodin VPK

Joulun aikaan sain lyötyä kersalle kalloon, että tulen kanssa ei leikitä (Öhöm ja huom, kuka saa kasvatuspisteen kuka!?). Lopulta, kun kynttilöiden söhrimis- ja sormeiluyritykset loppuivat, sain huomata, että viesti oli mennyt jakeluun tehokkaammin kuin ne Valittujen Palojen vittumaiset arvontakirjeet.

Koska tuli on vaarallista, poppaa ja pahaksi, perusti Pakkaus yhden naisen vapaapalokunnan. Nyt hän väijyy valppaana jokaista asuntoa uhkaavaa kynttilää.

Olimmepa sitten mummolassa, kylässä tai kotona, bongaa penska pienimmänkin tuikun ja pyrkii hollille. Sopivalle etäisyydelle päästyään hän sitten puhaltaa kuin itse Mauri-myrsky. Siinä hurrikaanissa menettävät elämänhalunsa niin pienet kuin suuretkin tunnelmanluojat. Steariini vain sinkoilee ja tulenliekki sammuu kuin se kuuluisa saunalyhty.

Kyllä, kasvatuspiste minulle. Mutta tunnelmasta tulee nyt vain vitonen. Kun enää viitsi edes kynttilöitä sytytellä.

4 kommenttia:

 1. Hauskan eläväistä tekstiä sinulla :D Meillä on näitä Mauri-myrskyjä myös, siinä menee kyllä tunnelmat nopeasti kyläillessä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja kumarrus.:-) Joo, turha laittaa kynttilöitä, kun se sammutusoperaatiokaan ei ole mitään vaaratonta toimintaa.

  VastaaPoista
 3. Meillä saatiin ipanan kalloon taottua, että kynttilät on "auauauauauau" ja se päti sitten kuusenkynttilöihinkin :) Aattona sai mummulassa palaa suuri pöytäkynttilä matalalla sohvapöydällä täysin ilman huomiota, eli tehtävä onnistui. Sammuksissa olevat kynttilät kiinnostaakin huomattavasti enemmän...

  VastaaPoista
 4. Tuo olis saattanu olla järkevämpi lähestymistapa, mutta meikä ymmärsi varoittaa vasta kuin tuli paloi. Opetin penskan varomaan tulta - ja samalla sammuttamaan sen. Hohhoijaa.

  VastaaPoista