keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Riistokapitalisti kotona eli kolmen euron kauppa

No niin. Tyttäreni on haistanut, että olen vinksallani vasempaan ja vaistomaisesti pistää hanttiin heti varhaisvuosinaan. Hänestä on kuoriutunut riistokapitalisti ja pakkomyyntimestari.

Tänään minut komennettiin jälleen kauppaleikkeihin, mutta yllätys yllätys, kaupassa olivatkin hinnat pompsahtaneet! Eikä minulla enää ollut enää minkään valtakunnan valinnanvaraa siihen, mitä ostaisin (no ok ei ollut kyllä eilenkään).

Kun törötin siinä lipaston edessä taas asiallisena asiakkaana, nappasi Pakkaus pöydältä tummansinisen, puoliksi käytetyn väriliidun.
"Tässä!", hän ärähti ja sohaisi liiduntyngän vaativasti nokkani alle.
"Jaa, että sulla tuommoinen", minä vastasin. "Eikö oo mitään muuta. Emmie nyt kynää..."
"Se on välikynä!"
"Joo, mie näen...no, ookoo, paljonko se maksaa?!"
"Kolme euloa."
"Kolme! Eilen kaikki makso vaan kaksi euroa!?"
"Joo. Tämä on kol-me euloa."

Eihän siinä muu auttanut, kuin pistää taas korttia tanaan ja maksaa käytetystä väriliidusta kolme euroa. Kolme euroa maksoin myös vaatekatalogista ja likaisesta sukasta.

Kovaa on bisnes. Päivässä kolmanneksen hinnan korotus. Huomenna varmaan ostan sen saman paskaisen sukan kympillä. Kannattaisi nimetä Pakkaus varmaan valtionvarainministeriksi. Kyllä tuolla menolla talous kuin talous kohenisi.

5 kommenttia:

 1. Heh, Pakkaus kun on huoneiston ainoa palveluntarjoaja, niin hän on selvästi hoksannut, että hinnoittelu voi olla kunnianhimoistakin. :D Mun ja sukulaismuksun (4 v) kauppaleikeissä asiakas (4 v) määrää hinnat, tyyliin "haluan yhden euron aurinkolasit". Siinä on pienyrittäjän tilipussi kovilla. Minkä lisäksi kauppaan ilmestyy aina välillä 4-vuotias poliisi pidättämään kauppiaan talousrikoksista.

  VastaaPoista
 2. Meillä ei vielä ymmärretä kauppaleikkien päälle mutta kaikkia mahdollisia kokkauksia on pakko maistaa halusi tai ei. Ei siinä muuten mitään mutta kun tyttö käyttää joka ruuassa "suolaa" (= kissankarvoja)
  Nää kauppaleikit sun on ehdottomasti laitettava siihen Paukkaukselle suunnitelemaasi kirjaan, tuli hirnuttua niin että herätin oman muksun päikkäreiltä:D Tuolla se pinniksestä mulkoilee mua kulmiensa alta ilmeellä: "Nosta ny ämmä persees sieltä koneelta ja tuu hakee mut pois täältä kun kerran herätitki!>:("

  VastaaPoista
 3. Moon Mamma: Juuri näin aprikoin ipanan juonineen! Ja anteeksi vaan, mutta minua pisti naurattamaan tuo sinun kova kohtalosi. Mutta omapa on vikas, kun kerran talousrikollinen oot.
  Pia: Ei jumaliste, ei kiitos meille noita kokkauskuvioita! Meillä kun on tuota murusta pitkin lattiaa niin että olis Pakkauksella maustepurkit täynnä. Onneksi ei oo tuota keksinyt. On sulla siellä muuten sitten maukkaat ruoat!:-)

  VastaaPoista
 4. Joo, ainakin rahanlaskennassa mainio.:-)

  VastaaPoista