perjantai 10. tammikuuta 2014

Tarmoa, ei armoa

Kehuskelin tuolla FB:n puolella taannoin keksineeni täydellisen keinon saada 3-vuotias nukahtamaan satavarmasti viidessä minuutissa. Lupasin reseptin tänne blogin puolelle ja tässä se tulee!

1. Matkusta pois kotoa, mieluiten isoon kaupunkiin.
2. Anna ipanan jättää päikkärit suosiolla väliin.
3. Anna lapsen remuta vieraassa paikassa täysin sydämin niin että verhotangot vain heiluvat ja sohvajouset paukkuvat.
4. Lähde kaupunkiin (tässä tapauksessa Helsinki) ja tarjoile elämyksiä- esim. raitiovaunukyyti, veden juonti ravintolassa jalallisesta lasista, Stockan hissit ja liukuportaat. Erityisesti suosittelen saatananmoista ruuhka-aikaa kuten esim. joulun jälkeisiä ensimmäisiä alennusmyyntipäiviä.
5. Notku kaupungilla armotta 3-4 tuntia pahimpaan ruuhka-aikaan. Heilu hiki päässä kauppakeskuksissa, mutta muista myös ulkoilla, jotta lapsukainen pääsee raikkaaseen ilmaan, kunnes taas rynnätään ylikuumenneeseen kauppakeskukseen/rättikauppaan/kenkäkauppaan. Isosta ihmismassasta on etua äidille myös siinä suhteessa, että karsea ruuhka aiheuttaa megalomaanisen metelin, jolloin et voi kuulla niitä hellantuuttelin kirottuja miljoonia kysymyksiä. Penska joutuu karjumaan tärkeimmät kysymykset 5-10 kertaa, mikä on omiaan edesauttamaan tervettä väsymystä (ainakin äänijänteissä).
6. Lähde kotiin, jälleen elämyksellisesti raitiovaunulla (tai jollain muulla hilavitkuttimella, jota ette normaalisti käytä).
7. Anna iltapala.
8. Anna ilmi, että kyläpaikassa on lastenkanava ja täräytä kanava päälle.
9. Kanna kersa sänkyyn, peittele ja sano hyvää yötä.
Valmista!

Tämän ohjelman tuloksena Pakkaus nukkui 13 tuntia. Koska innovaationi on uusi, en vielä ole keksinyt, miten välttäisin aikuisen väsymystä. Minä nimittäin tilttasin vain tunti pikkuämmän jälkeen. Pakkaan ehkä seuraavalle kerralle mukaan useamman purkin Batterya.


4 kommenttia:

 1. Aikuisen väsymykseltä vältytään joko A) antamalla miehen hoitaa em. nukuttaminen tai B) jättämällä homman lapsenvahdille samalla kun itse rentoudut kotona. ;)

  VastaaPoista
 2. BellaDonna: Olet aivan oikeassa. Mutta tämä onkin semmoinen pula-ajan lista, jossa käsillä ei ole miestä eikä vahtia.:-)
  Ambra: Suurkiitos - luin omat juttusi ja on kiva haaste. Mutta kuten minut varmaan tiedät, voi hetken kestää vastaaminen, jos ei inspis heti iske. Mutta siis kiitos kaunis kumminkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, ja mikäpä kiire tässä valmiissa maailmassa :-)

   Poista