maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kuinka roskaposti palautetaan

Oletteko kurkkuanne myöten täynnä tämän tuosta postilunkasta läjähtäviin kaiken maailman markettien mainoslehtisiin ja yhtä tyhjän kanssa oleviin Yhteishyviin ja paska-Pirkkoihin?  Minä ainakin olen. Joka viikko olen kerännyt tuskaisena lattialle läjittyvät lukemattomat paperimassat ja roudannut ne paperitelineeseen. Tai sen vieressä olevaan paperikassiin, jos teline on jo täynnä.

Mutta en enää. Tänään olen nimittäin oivaltanut, ettei minun tarvitse tehdä tätä(kään) inhottavaa (ja täysin turhaa) kotityötä. Alle kaksivuotias lapseni nimittäin ratkaisi pulman, jota minä en ole kyennyt 39 vuoden kypsässä iässäkään ratkaisemaan.

Kun taas jokin Honkkarin hullun halpaa ja hyvää täynnä oleva tuotos läsähti luukusta eteisen lattialle, täräytti tyttäreni paikalle tanner tömisten. Hän vilkaisi roskapostia kuin halpaa makkaraa, nosti sontasatsin sievästi pienten sormiensa välissä nenänsä tasalle, nyrpisti nokkaansa ja tunki paskapostin takaisin sinne mistä se oli tullutkin - ulos lunkasta.

Ihan totta - alan oikeasti ajatella, että natiaiseni on nero. Seuraavan kerran kun jokin ilmaisjakelu yrittää ulostautua eteiseemme, pamautan paikalle kuin partiopoliisi ja pusken kaiken paskan takaisin sinne missä ei päivä paista. Ei takuulla tarvitse montaa kertaa runtata roskaa takaisin, kun menee viesti jakajallekin perille. Jos vain olen tarpeeksi nopea, ehdin ajoissa.

Helvetti, tässä jos missä on syy kuntokuuriin.

4 kommenttia:

 1. Vaihtoehtoinen tapa olisi liimata postiluukkuun tarra 'ei ilmaisjakelua', mutta olisko se jo liiankin helppoa? ;-)

  VastaaPoista
 2. Se "ei mainoksia" tai "ei ilmaisjakelua" olisi tosiaan liian helppoa. Ei myöskään toiminut ainakaan aikaisemmin - ainakaan kaikilta osin. Toisaalta myös otan mielelläni Lahdessa ilmestyvän viikottaisen ilmaisen uutislehden - joten menisi vähän monimutkaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Mun naapurilla on ovessa lappu, jossa lukee "Ei roskaposteja PAITSI (ilmaisen uutislehden nimi), kiitos" Suosittelen!

  VastaaPoista
 4. Minä olisin kanssa suositellut samaa kuin anonyymit. Tosin täytyy todeta, että se ei jostain syystä tehoa pizzamainoksiin. Käyttävät kai vain lukutaidottomia jakajia nuo täkäläisent pitseriat. Pari kertaa olen tuohtuneena juossut mainosten jakajan perään jä tyrkännyt äkäisenä paperin takaisin tämän kouraan. (Kytättyäni ensin korva tarkkana, koska jakaja tulee meidän kohdalle, ettei se vain saa liikaa etumatkaa ja viuhahda ovesta ulos!) Vastaavasti olen myös harkinnut puhelinterrorismia niihin kohteisiin, jotka kehtaavat kielloista huolimatta tyrkätä roskiaan luukustamme. En ole vielä siirtynyt siihen.

  Eli vaikka moiseen tarraan vielä sortuisitkin, kannattaa toimintastrategiat pitää terävinä ;D

  VastaaPoista