maanantai 10. joulukuuta 2012

Äidin lääkkeet

Eilen meillä oli Pakkauksen kanssa jälleen opettavainen keskustelu.

Kuten tavallista, tonki tynkä pitkin iltaa esiin kaikkea mahdollista kaapeista ja laatikoista (= uusi kämppä, uudet laatikot). Kun kiinnostus kaappien ja laatikoiden tarjoamiin mahdollisuuksiin lopahti, siirtyi ipana sujuvasti ja täysin huomaamattani takkien taskuihin. Tämä on tietysti mahdollista tämmöisessä jämptissä järjestyksen pesässä vain ja ainoastaan siksi, että meillä ei vielä ole naulakkoa (*tirsk*).

Havahduin siihen, kun tyttö hoki aavistuksen liian kiinnostuneeseen sävyyn:
"Mikä toi on?! Mikä toi on?!"

Rasitin niskalihaksiani sohvalta (= tuli iltajumppa tehtyä!) juuri sen verran, että näin minkä aarteen dyykkari oli tällä kertaa löytänyt.

Siellä se seisoi - tupakka-askini kourassaan.

Hyökkäsin kohti röökejä kuin sikavihainen sarvikuono (= tämänkin  päivän jumppa plakkarissa!):
"Et ota niitä! Anna äitille!! Heti! Ne on äitin - - ."

Yhtäkkiä mielikuvitukseni koki pienen kuoleman. Minut valtasi ennenkokematon tekopyhyyden ja ulkokultaisuuden tarve. En millään tohtinut tunnustaa, että vekaran löytämä tavara oli tupakkaa, koska pelkäsin, että ipana alkaisi hoilottaa "tupakkaa, tupakkaa" aina kun näkisi Sisu-askin tai Läkerol-rasian. En kuitenkaan millään keksinyt, mitä muuta Mallu-aski voisi olla kuin Mallu-aski. Ja ei, ne saatanan pastillit eivät nyt vain juolahtaneet mieleen.

Onneksi apu on lähellä kun hätä on suurin. Pakkaus katsoi epätietoista ja häpeilevää pärstävärkkiäni vain pari sekuntia ja päätti auttaa.

"Ne on äitin LÄÄKKEET!", huudahti piltti polleana kuin olisi penisilliinin keksinyt.
Minä huokaisin helpotuksesta.
"Joo! Ne on äitin lääkkeet!", toistin nöyrästi ja lisäsin vain: "Ei saa koskea äidin lääkkeisiin".

Napero ojensi "lääkeet" käteeni ilman mitään mutinoita ja minä otin ne ylevänä vastaan. Mietin vain, että tottahan tuo tenava turisi. Ei ole hermolääkettä, joka paremmin lievittäisi päivän paineita tai auttaisi unentuloon kuin vanha kunnon iltarööki.

Vedin hyvillä mielin sen illan henkoset. Malluaski apteekkiin niin kuin olis jo!

2 kommenttia: