keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Manipuloitu sohvallamakuu

Makaan voipuneena olohuoneen sohvalla ja olen kaatanut itselleni ison lasin punaviiniä. Minulla piti tänään alkaa loma. Kissan viikset ja paskan marjat.

Sitä, että olen päätynyt tähän tilanteeseen, on edeltänyt karsea nukuttamisoperaatio, joka on onnistunut yhtä hyvin kuin saksalaisten maihinnousu Iso-Britanniaan II maailmansodassa.

Lähetin ukon apuun, koska hommasta ei kerta kaikkiaan tullut mitään. Ensin piti lukea Avaruusmuoto-kirjaa, sitten laulaa paattilaulua, sitten tenavalla oli kova tarve tunkea koko pottusäkin painoinen ruho äidin pehmoiselle mahalle, sitten kirkua epätoivosta, koska tukka oli huonosti (tai jotain) ja niin edelleen.

Joko ipana on syönyt liikaa suklaata (mummo oli käymässä) tai sitten sen pään on sekoittanut jutut ikkunoista kurkkivista tontuista ja kaikkialta hyllyvä lahjatulva. Milloin on tonttu jättänyt lahjan Ritva-tädin luo, milloin Jussi-sedän nurkkiin. Täytyy kyllä sanoa, että aivan vitun huono suuntavaisto noilla pukin apulaisilla nykyään tuntuu olevan, kun joka päivä pukkaa yllätyslahjaa ties mistä osoitteesta. Epäilen, että taitavat tontut vetää jotain muutakin kuin pulkkaa.

Jos siis Joulupukki luet tämän viestin, niin pistäpä mieleen, että me asumme Lahdessa. LAHDESSA. Emme Helsingissä. Emme Tampereella. Emmekä varsinkaan Riihimäellä. Saatana. Älkääkä kohtalotoverit antako sille mukelolle mitään jogurttia kovempaa. Pelkkä piparikin pistää pienen pään sekaisin kuin seinäkello.

Pääsin sohvalle manipulaatiokeinolla, jota voitte yrittää kokeilla, jos tilanne yltyy epätoivoiseksi. Räväytin ulko-oven auki, kie'uin penskalle hyvätyöt ja huusin, että "Äiti lähtee nyt, nähdään huomenna! Nyt kersa kihertää alakerrassa tyytyväisenä iskän kanssa. Kun äiti ei ole läsnä. Hähhää.

5 kommenttia:

 1. I feel your pain....nukutin just kaks alle 2v....ja ukko yövuorossa....prkl...

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin, tsiisus 2xalle 2v - ei oo helppoo ei. Käsi lippaan täältä sulle.:-)

  VastaaPoista
 3. Oon jäänyt koukkuun sarjaan Supernanny joka tulee liv:iltä arkisin klo 18.00 ja se tantta saa pahimmatki räyhääjät ja vastaan taistelijat kuriin keinoillaan joita päätin sitte testata ton nukkumaanmenon osalta myös meijän neitiin vaikka vasta 11kk... ja se toimii!!! Aikaisemman 1,5-2h taistelun sijasta nykyään nukkumaanmeno tapahtuu alle 10min:o

  VastaaPoista
 4. Mie en kato juuri telkkua joten kerro ihmeessä taikatemppusi, pliiiiiiiis!

  VastaaPoista
 5. Kaava menee näin: Lapsi viedään nukkumaan ja jos sieltä könyää ylös niin viedään takas ja ekalla kerralla sanotaan "nyt nukkumaan,kulta" seuraavalla vain: "nukkumaan" ja kolmannella+ plus lopuilla ei puhuta mitään vaan viiän vaan laps takas sänkyyn. Tässä oli pointtina joku ettei palkita huomiolla tms plaaplaa... Ohjelmassaki niillä perheillä menee useempi ilta ennenku nukkumaan menemiset menee alle tuntiin, meillä meni joku 4 iltaa. mitä uskollisemmin noudattaa itsepintasesti tota ni sitä vähemmän meni niil aikaa hommassa.

  VastaaPoista