lauantai 9. helmikuuta 2013

Ravitsemusvinkki: Palauttava ja pimpattu mämmipommi

Kävin tänään ulkoilemassa (!!)  ja kun kirmasin posket punoittaen kotiin, oli siippani pimppaamassa perinteistä pääsiäisruokaa uuteen uskoon.

Tämä jos mikä on todiste parisuhteemme toimivuudesta: vain todellinen sielunkumppani osaa alkaa tuunata mämmistä ja kermasta kunnon mättösettiä silloin, kun toinen lähtee mielipuolisuuden puuskassa punnertamaan höttölumen keskelle poistaakseen (vain vähän) ähkyistä oloaan ja kuluttaakseen muka muutaman kalorin (miksi oi miksi?).

Kun nyt sitten kuitenkin olin kuluttanut ainakin sata kaloria (= sankarteko) talvisessa ulkoilmassa, ja voin jo hiukan huonosti (lue: syke oli ainakin 100), oli nestehukan ja kulutuksen aiheuttama heikotus tasan pakko poistaa pikapikaa. Muutenhan olisin saattanut pöyrtyä pötkähtää lattialle kuin menneen maailman madamet eikä semmoinen mielestäni antaisi minusta kovin tervettä äiti-kuvaa lapselleni.

Tämän kun sitten mätti välittömästi lenkin jälkeen naamaansa, ei ollut pelkoa pyörrytyksestä. Ellei nyt sokerihumalan aiheuttamaa pientä ylimääräistä steppaamista lasketa.

Jaloista jaloin palautustuote: Elosen mämmi, proteiinipitoinen kermakökkäre sekä runsaasti voimauttavaa hiilihydraattia sokerin muodossa.

Jos siis jollekulle jäi epäselväksi, on kuvassa Elosen ihanaa Herkkumämmiä (hyyyyvin makeata) ehkä noin 1,5 dl ja ainakin 2 dl tykkysokeroitua kermavaahtoa.

Kyllä nyt taas jaksaa!

Neuvon teitäkin unohtamaan kaikenmaailman "palauttavat" vissyt sun muut scheisset. Miten joku vissyvesi tai mehu mitään voi palauttaa, kun ei sillä ole mitään mitä antaa poistuneen tilalle - ainakaan oikeiden ravintoaineiden puolesta (magnesiumia tai sinkkiä ei vittu todellakaan lasketa) ?

Tässä annoksessa sentään on nälkää pitävää proteiinia (kermaa), hyvää rasvaa (on epistä väittää kermavaahdon rasvaa huonoksi rasvaksi, kun se maistuu niin helvetin hyvältä)  ja erinomaisen hyviä kuituja (mämmin ruisjauho).

Ok, voi olla, että tämä palauttava välipala palauttaa myös läskit ennen kuin ne ehtivät liuetakaan, mutta tärkeämpäähän on ylläpitää yleistä hyvinvointia eikä tuijottaa yksittäisiin epäkohtiin. Ainakin minusta. Enjoy!

2 kommenttia:

  1. Oi nami! Miksiköhän en ole itse tajunnut, että se kerma kannattaa vaahdottaa? Onhan se hyvää litkunakin, mutta ihan megapaljon parempaa vaahdotettuna!

    Ja sit jäin miettiin, että käyköhän roskien vienti lenkkeilystä, että olisi sen jälkeen oikeutettu tähän palauttavaan tankkaukseen.

    VastaaPoista
  2. Joo, samaa ihmettelen, mutta onneksi mieheni on luova nero. Ja onhan roskienvienti pakko laskea, koska siinä a) joutuu liikkumaan, b) joutuu vielä KANTAMAAN tavaraa. Eli siis kestävyyttä ja lihaskuntoa kohottavaa toimintaa samassa paketissa. Syö nyt hyvä nainen äkkiä ainakin 3 annosta.

    VastaaPoista