torstai 19. tammikuuta 2012

Paska päivä

Siinäpä se lyhykäisyydessään. Sain aamulla virkistää muistiani tämän uraelämän ihanuudesta, kun pomo haukkui minut pystyyn ihan kunnollisen kokoisen työkaveriköörin edessä. Olin syyllinen siihen, että olin unohtanut mainita eräästä saapuvasta vieraasta. Ensimmäisen nöyryytyksen aallon hulvahdettua poskieni ja pääni ylitse alkoi vituttaa aivan tuelta tämä kohtuuton arvostelu, varsinkin kun sitä sataa tuolta kotirintamaltakin (tosin eri asioihin liittyen) aivan tarpeeksi.

Olen painanut hommia niska limassa kaksi kuukautta kuin pieni sika. Lähden aamulla töihin ennen sian pieremää, raahaan perässäni paskalta ja ruoanjätteiltä löyhkäävää jätesäkkiä, dumppaan roskat älyttömän matkan päässä sijaitsevaan jätepisteeseen, kurvaan työpaikalle ja alan hommiin. Töitä saa tehdä niin paljon kuin sielu sietää ja silmät jaksavat ja kaiken saan tehdä itsenäisesti ilman kenenkään kovin suurta mielenkiintoa toimenkuvaani tai tehtäviäni kohtaan. Sitten törmään kotiin kauppakassit heiluen ja yritän luoda tenavan kanssa jonkinlaista yhteyttä keskustelemalla tai nostelemalla häntä kainaloista kattoa kohti (kaikki tämä tapahtuu yleensä sohvalta käsin, mutta minä sentään yritän) samalla kun isi lepää.

Kaiken tämän jälkeen saan haukut sitten sekä töissä että kotona sen suuruusluokan ongelmista, että ne ovat minun mittarini mukaan pieniä kärpäsen paskaankin verrattuna. Olisinhan minä toki voinut laittaa sille myyntimiehelle aamulla mononkuvan perseeseen ja olla huolimatta häntä kylään vedoten siihen, että olin itse unohtanut aikamme. Minusta se vain olisi ollut typerää ja epäkohteliasta. Oli parempi vaihtoehto ottaa vastaan typerä ja epäkohtelias ryöpytys. Kotona pyörivät tietysti sitten omanlaisensa reklamaatio-orgiat: milloin olen unohtanut ostaa jotain vitun Coca-colaa (tukehtukoon saatana limppaansa), vaippoja (menköön itse ostamaan) tai viedä ne vitun jätteet joku koomainen aamu.

Taidan tilata Internetistä itselleni sellaista pippurisuihketta. Kun/jos tilanne käy joskus sietämättömäksi, voi kai sitä henkisenkin ahdistelun kuitata lataamalla läskipään naaman täyteen kunnon kirvelyä. Tietäisivätpä sitten, miltä minusta tuntuu.

7 kommenttia:

 1. No voi sun saaplari! Tuo on yksi syy (monista), miksen kadehdi teitä töissä käyviä äitejä - pomoja riittää (niin töissä kuin kotona). Jokaisella on mielipide suorituksestasi. Höh. Ja olipa "kamala" möhläys! Pomo ei varmaan itse koskaan unohda mitään.

  VastaaPoista
 2. Että ottaa päähän, tuon iän sukupolvi alakaa heti ensimmäisenä haukkumaan sen sijaan kun miettisi että : okei huono juttu että unohdit, inhimillistä, mutta MITÄ VOITAISIIN TEHDÄ ETTÄ SAADAAN PAIKATTUA HOMMA? Delegoida vaikka joku hakemaan sitä iänikuista viineriä joka tukkii viimesetki verisuonet, joku kopsaan pöytäkirjat jos niitä esim. tarvii jne...mutta ei haukutaan, sillähän se ongelma ratkasee ! Y-sukupolvi niin paljon fiksumpaa monessa mielessä ! Koeta selevitä tää päivä, viikonloppu eessä sit.

  VastaaPoista
 3. Kiitos empatiasta Mamma ja Mirka. Joo, ja mulla kans keittää just tässä kohtaa, kun asia ei ole kovinkaan kummoinen räävittäväksi. Aivan kuin maailma tuommoiseen loppuis. No, poltin eilen kokonaiset 3 tupakkaa ja otin hörpyn rommia kun pääsin kotiin, joten mieliala on taas varovaisen toiveikas. Varsinkin kun on se perjantai!

  VastaaPoista
 4. mirka vei sanat suustani. Omassa tulevassa ex-duunissani on tismalleen sama meno - syyllistä etsitään ja pohditaan että kuka sen sotasaaliin veisi saunan taakse sen sijaan, että mietittäisiin miten tilanne vaan fiksataan ja nokka eteenpäin. Firmalla on edessä tsiljoonannet yt:t, kas kummaa, mikäs nyt mättää..........

  Tsemppiä nainen!

  VastaaPoista
 5. Joo, tuntuu että kaikesta valistamisesta huolimatta kovan luokan pomot eivät opi hillitsemään itseään vaikka mikä olisi. Jos oppisivat, niin luulenpa että työpaikoilla olisi asiat aika paljon paremmin.

  VastaaPoista
 6. x) Hitsi, kuulostaa niin tutulta :) Mulle sit kans sitä pippuria!! Oli sellai olo et vituttaa nii ettei verikään kierrä..Ukko oli 3päivää auraamassa kun tuota jumalaista valkoista PASKAA satoi taivaalta..Teki mieli kuristaa KAIKKI jotka hehkutti, kuinka ihanaa on mennä jonnekin v..n pulkkamäkeen ja katsomaan aura-autoa..Jooo.. Ja lapset tykkää..Paitsi meidän.. Ne ei nähny isäänsä viimeks ku keskiviikkona ja tänää ku kömpi himaan.. Mut sun jutut on kyl niin aitoja :) JEAH! Jatka samaan malliin!
  Mirka

  VastaaPoista
 7. Voi mikä ihana vertauskuva: vituttaa niin et ei veri kierrä!:-) tuota on kyl pakko käyttää. Kiitos kiitoksiata ja poikkea toisteki. Ja joita sieki kestää...

  VastaaPoista