perjantai 5. lokakuuta 2012

Day One eli Pottapaska

On tapahtunut taivaallinen ihme! Enkeli on laskeutunut keskuuteemme, tarkemmin sanottuna Pakkauksen persuksen tuntumaan.

Tämä valkosiipinen ihmeolento johdatti tyttäremme eilen toimimaan kuin isompikin ihminen ja ilmoittamaan isälleen:
"Kakka tulee."
Isihän ei heti uskonut tai kutsuun vastannut. Epäilevänä Tuomaana ukko ärisi penskalle:
"Onko nyt ihan varma? Onko kakka muka tulossa? Häh?"
"Joo! Kakka TULEE", kivahti tomera tenavamme.

Alistuneena isi (koska vaimonsa oli töistänsä väsynyt niin) toimitti tyttäremme kylpyhuoneeseen ja potalle. Minä en mihinkään kunnon agnostikkona uskonut. Tuijotin Frendejä ja mieleeni mahtui vain se ilon evankeliumi, ettei minun tarvinnut jumittaa vessanpytyllä ja odottaa ihmettä, jota ei koskaan tulisi tapahtumaan.

Kesti ehkä kaksikymmentä minuuttia. Kuulin, kuinka vessassa keskusteltiin vessapaperista, ukkelista (lego-ukko, joka oli lavuaarissa) ja äitin pullosta (ei viinapullosta vaan shampoopullosta, thank god). Minua nauratti Chandler. Ja sitten ärsytti, kun jakso loppui taas liian pian.

Kesken lopputekstien siippa hiipi ykskaks yllättäen viereeni ja työnsi nenäni alle jotain astiaa. Käänsin päätäni lievästi uteliaana.

Ja siellä se oli. Täydellinen, SUURI, vaaleanruskea paskaläjä! Mukana oli myös kunnon tujaus kusta eli poliittisesti korrektimmin pissaa.

Hyppäsin ilmaan kuin helluntailaisherännäinen ja kävin suu vaahdossa ja käsiäni yhteen läiskien ihmettelemään ja ihastelemaan tyttäreni aikaansaannoksia. Isi otti ylpeänä kuvia jälkikasvunsa ulosteaikaansaannoksista ja minä soitin kyynel silmässä äidilleni. Lapsi vaikutti hieman hämmentyneeltä meuhkaamisesestamme, mutta iloinen hän ilman muuta oli.  Yhtäkkiä oli juhlapäivä. Oli Day One. Oli uskon uudelleensyntymisen päivä. Päivä jolloin tie vaipattomuuteen alkoi. Ja minä uskon nyt taas. Ihanaa!

11 kommenttia:

 1. Virtuaalionnitteluna pläjähtää tuhatpäisen sinfoniaorkesterin soittama Oodii Ilolle, Olavi Uusivirran Oodi ilolle, ruusun terälehtiä, We are the champions/Queen, konfettisade koko Eteläisen Suomen ylle, ilotulitusta ja kakkukahvit. Myötäelämisen riemu on sanoinkuuvaamattoman uljasta! Nimim. Kolme tenavaa sisäsiistiksi opettanut

  VastaaPoista
 2. Eipä paskempi juttu! Onnea ja opossumeja!

  ...meillä ainoa selvästi artikuloitu sana on KAKKA, jota taapero käyttää enimmäkseen nukutettaessa päästäkseen pois sängystä. Ovelaa, eikö?

  Ps. Terveiset synnytyssairaalasta! Kypsässä 38 ja puolen vuoden iässä rutistin pimppi mutkalla aamulla ulos kolmannen lapseni eli aloitan vauvavuoden jälleen kerran alusta.

  VastaaPoista
 3. Oma tila ja ajatuksia: Kiitos!!! Juuri tuollainen fanfaari kaikuu edelleen pääkopassa eikä loppua näy. Nyt taas uskon siihen, että penska aloittaa koulun ilman vaippaa.
  Wandabe: Kiitos ja suuronnittelut sinnekin päin! Meillä on ollut vähän samanlaista juonittelua ilmassa - jotta pääsisi esmes ruokapöydästä TAI sängystä. Ei muuta kuin tsemppiä uusiin ihmeisiin. Ja toivottavasti se pimppakin taas suoristuu.:-)

  VastaaPoista
 4. Itku pitkästä ilosta! Nyt se paine alkaa, kun kerta hyvä pitäisi tehdä usein uudestaan. Ja sitten kun se ei heti onnistu uudestaan, muita että peräaukon kaivelua virkkuukoukulla ei lasketa yhtään pahaksi. Aina voi syyttää ummetusta. ;) Kiitos! Olet viihdyttävä.

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtava kirjoitus _tärkeästä_ asiasta! Parhautta! Kiitos, piristit väsyneen päiväni :) (Ja voin kertoa, että piristystä tässä todella kaivataankin, sillä nassikan synttärijuhlat koettelevat meitä huomenna.)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Kyllä minä tiedän, että ei tästä mitään superjuhlaa seuraa. Mutta ilo se on pienikin ilo. Kiitos kiitoksista!
  puolitie: Kiitos, olen samaa mieltä siitä, että tästä aiheesta ja ahdistuksesta ei ole tarpeeksi aineistoa...:-)))) Koita kestää juhlahumu ja sokerihumalaiset pikku-ukot ja ämmät.

  VastaaPoista
 7. Mää luin tän ääneen miähelle. Meilläki on joskus kuvattu pottaa ja lähetelty niitä kuvia tekstareina ihmisille.

  VastaaPoista
 8. Maija: hehe, on se hyvä kuulla että teitä on muitakin yhtä kilahtaneita.:-)

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa kohti vittumaista teini-ikää.

  Terv. Uus-äiti kuudelle lapselle, joista yksi muuttanut pois, yhdellä ei vielä alkanut ja neljä prosessissa. Missä lakisääteinen loma?

  VastaaPoista
 10. Onnittelut! Iso asia. :) Kohta se hoitaa homman ihan itse vaikka takapakit kuuluukin asiaan.

  Ps. Kai olet postannut faceen kuvan tuotoksesta, niinkuin kaikki ylpeät ja trenditietoiset äidit tekevät *hih*

  VastaaPoista
 11. Malva: haa, kiitos. Teini-iästä ei vielä ole muuta mielikuvaa kuin että "ai ihanaa kun se sitten on jo niiiiin itsenäinen ja iso"...:-))
  Kati: Takapakit tulivat tänään huomioitua kun paskat oli housussa heti aamukuudesta. So what, kaksi on mennyt jo oikeaan osoitteeseen. Faceen en kyllä vielä ole settejä postannut, mutta ehkä kehystän kuvan seinälle...

  VastaaPoista